Hlavní obsah

Sparta srazila po velké bitvě České Budějovice, slaví i Liberec

Aktualizováno

Středeční program hokejové Tipsport extraligy nabídl dva duely. V dohrávce 48. kola si Liberec poradil s Karlovými Vary 4:1. Ve druhém středečním zápase si výhru 2:0 nad Českými Budějovicemi připsala Sparta, která tak Jihočechy porazila po třech předchozích porážkách poprvé v sezoně.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Vladimír Sobotka (dole) ze Sparty, Jan Piskáček a brankář Jan Strmeň z Budějovic.

Článek
Fotogalerie

Hokejisté Liberce vstoupili do utkání proti Karovým Varům lépe, a to především díky výborně zvládnutým přesilovým hrám. O první trefu se postaral Vlach, který překonal varského Lukeše, pohodovou přestávku po první třetině pak zajistil v další početní výhodě Bílým Tygrům Filippi.

Hosté se ke slovu dostali v 26. minutě, kdy poprvé prostřelil Pavelku Průžek a snížil na jednobrankový rozdíl. Klid na domácí hokejky vrátil o pět minut později Najman, který zvýšil na 3:1 pro Liberec. Definitivní podobu výsledku určil v 55. minutě svou druhou brankou večera Filippi a uzavřel tak skóre na konečných 4:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Martin Faško-Rudáš z Liberce, Michal Plutnar a brankář Štěpán Lukeš oba z Karlových Varů.

Machovský vychytal Jihočechy

Sparta začala boj o první čtveřici proti Českým Budějovicím velmi dobře, když v rozmezí 105 sekund v polovině první třetiny vedla po brankách Horáka z přesilové hry a Řepíka už 2:0. Slušně zaplněná O2 Arena, do které si našlo cestu téměř deset tisíc fanoušků, však na další branky čekala marně.

Machovskému pomohla v prostřední třetině tyč, Strmeň byl bezchybný, a tak po 40 minutách drželi Pražané dvoubrankový náskok. A ani závěrečná třetina žádný gól nepřinesla. Matěj Machovský si tak připsal čisté konto a Sparta poprvé v sezoně mohla slavit výhru nad Českými Budějovicemi.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Michal Moravčík ze Sparty a brankář Jan Strmeň z Budějovic.

Dohrávka 48. kola hokejové Tipsport extraligy:
Liberec - Karlovy Vary 4:1
Branky: 11. Vlach, 13. a 54. Filippi, 31. Najman - 26. Průžek
Dohrávka 55. kola hokejové Tipsport extraligy:
Sparta - České Budějovice 2:0
Branky: 10. Horák, 11. Řepík

Reklama