Hlavní obsah

Sparta utnula Hanákům sérii domácích výher. Připravili jsme se na ně dobře, pochvaloval si Gross

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sparta po úporné bitvě vyhrála v Olomouci 4:2, když uspěla pošesté za sebou a stáhla náskok na vedoucí Pardubice na dva body. Klíčový třetí gól vstřelil Kryštof Hrabík, který se po příchodu z Plzně za Pražany ve svém čtvrtém duelu v jejich dresu trefil poprvé. Olomouc dvakrát dokázala vyrovnat, ale potřetí se jí to už nepodařilo a v samém závěru při hře bez brankáře inkasovala počtvrté. Doma prohrála po šesti výhrách.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Olomouc vs. HC Sparta Praha 2:4Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

45. kolo: Olomouc - Sparta

„Olomouc je doma v poslední době nejlepší v extralize. Výborně bruslí, je důrazná, nedává soupeřům mnoho prostoru. Dnes ji navíc hrála vyprodaná hala. My jsme se ale na to dobře připravili, a byť to bylo až do konce otevřené, plné emocí, urvali jsme to, za což jsme rádi,“ pochvaloval si trenér Sparty Pavel Gross.

Hanáci jeho týmu nedali nic zadarmo. Nesrazila je do kolen ani fatální chyba při rozehrávce jinak skvělého gólmana Branislava Konráda na konci druhé třetiny, po které vyrovnal Michal Řepík.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc–Sparta 1:2 (39. Řepík)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Bylo to spíše nešťastná náhoda. Nedorozumění s obráncem. Je to hokej, stává se to. Nedá se nic dělat,“ podotkl asistent olomouckého kouče Róbert Petrovický.

„Vypadalo to, že to bude pro mě snadné, ale málem jsem to netrefil. Naštěstí si to tam srazil jejich zadák,“ přiznal střelec gólu Řepík.

Olomouc ale i podruhé dokázala vyrovnat, když se stejně jako v prvním případě prosadil Lukáš Anděl, který se radoval z gólu po dlouhých sedmdesáti zápasech. „Nehraje špatně, dostává i dostatek prostoru na ledě. Navíc včera jsme ho vyhecovali, protože šance měl už v Třinci – a nedal je. Je dobře, že mu to tam konečně spadlo. Navíc z prostoru před bránou, kde se zápasy rozhodují. Škoda jen, že to na body nestačilo,“ chválil a zároveň litoval Petrovický.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc–Sparta 2:2 (43. Anděl)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Kohouti ve třetí třetině totiž neuhlídali Kryštofa Hrabíka a Sparta si už tři body nenechala vzít.

„Dobře jsme napadali. Vyplulo to do středu, já jsem se snažil jen to doklepnout do brány a vyšlo to,“ popsal svůj první zápis v dresu Sparty Hrabík.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc–Sparta 2:3 (52. Hrabík)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Na novou kabinu a jiný herní styl si už zvykl. „Všichni kluci mi pomáhají maximálně, přijali mě parádně. Snad to bude dobré,“ konstatoval. Spokojen s ním byl i Gross. „Je výborný bruslař. Čekáme od něho energii, že ji bude krást soupeřům, aby byl nepříjemný a připravil se svojí lajnou dobré střídání pro tu další. To splnil, a ještě přidal gól,“ uvedl na adresu čtyřiadvacetiletého útočníka kouč Sparty.

Reklama