Hlavní obsah

Sparta už vyhlíží soupeře pro play off. Kouč má o brankářské jedničce jasno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco osm celků bojuje v předkole až na dřeň, hokejisté Sparty se v pátek sešli k prvnímu tréninku po čtyřech dnech volna. Atmosféra byla odlehčená, ten pravý dril začne až v dalších dnech. Na soupeře pro čtvrtfinále Pražané budou čekat minimálně do sobotního večera. „Ale nemyslím si, že všechny série skončí 3:0,“ naznačil kouč Pavel Gross.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Litvínov - Sparta, krásná asistence i gól Filipa Chlapíka pomohly demolici VervyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Má za sebou úspěchy v německé lize, ale Spartu povede Gross do bojů v play off vůbec poprvé. V základní části možná Pražané skončili trochu ve stínu Pardubic, ale je třeba připomenout, že i Sparta si ziskem 111 bodů vytvořila klubové maximum. Společně s Dynamem bude největším adeptem na zisk mistrovského titulu.

Jak ale přiznal Gross i hráči, v play off bude třeba herní styl přeci jen upravit. Alespoň v určitých detailech, které mohou klíčové zápasy sezony rozhodovat. „Do play off si vezmeme to, co jsme v základní části dělali dobře a co nás zdobilo. Na ostatních věcech budeme pracovat,“ uvedl Gross.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta–Mladá Boleslav 2:1 (59. Řepík)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Jeho svěřence teď čekají tři tréninky ve třech dnech, pak den volna a znovu tři tréninky. Pak už bude na programu páteční první duel čtvrtfinále. „Pokukujeme po všech soupeřích. V kabině máme vypsané různé varianty. Všechny zápasy předkola jsou zatím rozjeté dva nula, ale nemyslím si, že uvidíme jen série tři nula,“ pousmál se kouč Sparty.

Spartu v základní části poměrně trápily početní výhody. Procentuální úspěšnost měla těsně pod 20 procent, což stačilo až na desáté místo v tabulce. Starosti měli Pražané také s tím, že hned ve 28 případech kapitulovali v zápasech jako první. „V play off nečekám žádné přestřelky, takže každý gól bude důležitý. Na vstupy do zápasů se určitě chceme zaměřit, abychom mohli diktovat tempo hry,“ je si vědom nedostatků ze základní části Filip Chlapík.

Ten loni Spartu v play off jen sledoval, zatímco kapitán Michal Řepík zažil zklamání z vyřazení ve čtvrtfinále přímo na ledě. Tehdy přiznal, že Třinec byl obětavější. Něco podobného Sparta v letošních vyřazovacích bojích připustit nehodlá. Pomoci by k tomu měly i čerstvé posily, ať už Zack Kassian, či Kryštof Hrabík. Typově hráči, kteří se umí motat kolem branky soupeře.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Závěrečná bitka mezi Spartou a TřincemVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Doufám, že jsme se z loňska poučili. Musíme být urputní a tlačit se do branky. A musíme to dělat všichni, nejen kluci, co k nám teď přišli,“ má jasno 35letý kapitán Sparty.

Zda se hráči od loňského vyřazení ve čtvrtfinále s Třincem poučili, se uvidí nejdříve příští pátek. Sparta do vyřazovacích bojů půjde coby druhý nejlepší tým po dlouhodobé části. A navíc v plné sestavě. Do tréninku se zapojil i Roman Horák, jenž vynechal poslední dva duely. Kouč Gross už má i jasno o startujícím brankáři pro play off. Bude jím Jakub Kovář, nebo Josef Kořenář? To už si šéf střídačky nechal pro sebe.

Reklama