Hlavní obsah

Sparta vyhlíží mentálně nakopnutý Liberec. Atraktivnější soupeř než Hradec, těší Buchteleho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Okruh soupeřů pro čtvrtfinále extraligového play off se jim v posledních dnech smrskl na dva týmy - Liberec, nebo Hradec Králové. Úterní obrat Bílých Tygrů v sérii předkola proti Olomouci znamená, že hokejisté Sparty vyzvou od pátku v boji o semifinále právě Severočechy.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Takhle sparťan Jan Buchtele rozhodl zápas 50. kola s Hradcem Králové.Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Do poslední chvíle jsme nevěděli, koho dostaneme, pečlivě jsme pozorovali jak Liberec, tak Hradec Králové. Liberec se mentálně nakopl skvěle zvládnutou sérií. Prohrávali 0:2 a vyrovnali ji zpět na hostujícím ledě v Olomouci. A pak ji dotáhli na domácím ledě. To se nestává často. My ale na ně budeme připraveni,“ hlásí trenér Pražanů Pavel Gross.

„Liberec je velice kvalitní, mladé a rychlé mužstvo. Zároveň ale mají pár opravdu zkušených hráčů. Víme, kde jsou jejich silné stránky. Na druhou stranu si jsme dobře vědomi, jak máme kvalitní mančaft my,“ upozorňuje Gross.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Bílí Tygři Liberec vs. HC Olomouc 4:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

V aktuálním ročníku triumfovali Pražané ve třech ze čtyř vzájemných zápasů. V play off se oba týmy naposledy potkaly před dvěma lety ve čtvrtfinále, z postupu se v pěti zápasech radovala Sparta. Ten poslední rozhodl až ve třetím prodloužení útočník Jan Buchtele, který je v kádru Sparty i nyní.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Sparta Praha vs. Bílí Tygři Liberec 4:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Když se budeme soustředit na sebe, jsme schopni Liberec vyřadit. Z obou možných soupeřů (Bílí Tygři, nebo Mountfield) je Liberec asi atraktivnější varianta, protože jsme se s nimi několikrát potkali a série je vždycky plná emocí,“ tuší Buchtele, že na ledě se bude jiskřit i nyní.

Série odstartuje v pátek v 19 hodin v pražské O2 areně. Zájem o vstupenky je velký, po pár dnech od spuštění jejich prodeje bylo vyprodané téměř celé spodní patro haly.

Kdo postoupí do semifinále play off extraligy?
Sparta
53,8 %
Liberec
46,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1050 čtenářů.

Reklama