Hlavní obsah

Sparta - Třinec 5:4Sparta ztratila tříbrankový náskok, přesto Třinec po nájezdech zdolala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Kanko 0 : 1
8. Gulaši 1 : 1
12. Ton 2 : 1
18. Langhammer 3 : 1
49. Broš 4 : 1
54. Peterek 4 : 2
55. Květoň 4 : 3
60. Balej 4 : 4

PRAHA

Ještě necelých sedm minut před koncem třetí třetiny vedla Sparta v zápase 31. kola nad Třincem 4:1, plného bodového zisku se ale nedočkala. Oceláři totiž dokázali třemi brankami srovnat a dovedli duel až do samostatných nájezdů. V nich se přesto radovali Pražané, kterým dodatečný bod zajistil Kratěna. Stavjaňův tým i přes prohru prodloužil svou sérii, bodoval již podesáté v řadě.

Článek

Třinečtí vstoupili do utkání bez respektu, už ve třetí minutě pálil po krátkém nápřahu z mezikruží Balej, Pöpperle ale stačil své betony sklapnout včas. V šesté minutě už byli Oceláři efektivnější. Ve zmatcích před brankou Pražanů se nejlépe zorientoval Kanko, který chytře nastřelil puk do Pöpperleho zad a poslal svůj tým do vedení. To ovšem byl ze strany Třince během první třetiny poslední světlejší moment, iniciativu totiž převzali domácí.

V sedmé minutě se z pravého křídla natlačil před Vojtka Koreis, poskakující kotouč ale za čáru dopravit nedokázal. O minutu později našel Výborný při početní výhodě přesnou přihrávkou přes brankoviště Gulašiho, pro kterého už nebyl problém trefit odkrytou klec. Ve dvanácté minutě pak obrat ve skóre dokonal přesnou tečí Hanzlíkovy střely Ton.

Sparta přežila dvojnásobné oslabení a potřetí udeřila

Hosté pak měli ideální možnost ke srovnání, téměř minutu dlouhou přesilovku pět na tři ale promrhali, na Pöpperleho nevyslali ani jeden pokus. A tak přišel další úder sparťanů. Netík se elegantním způsobem proháčkoval přes tři bránicí protihráče do útočného pásma, kde nabil Langhammerovi. Ten střelou zpoza obránce překvapil všechny včetně Vojtka, který na jeho ránu mezi betony nestačil ani zareagovat.

V polovině utkání mohl vstřelit kontaktní gól Peterek, kapitánovi Ocelářů ale rána z bezprostřední blízkosti nesedla a Pöpperle s ní neměl výraznější problém. Na druhé straně dal o sobě vědět Ton, jeho dělovka z první ale jen vyprášila Vojtkovy betony. V šestatřicáté minutě si zpoza branky vybruslil Moravec, sparťanského gólmana ovšem nenachytal. S dorážkou pak proti Pöpperlemu neuspěl ani Balej.

Fantastický finiš Ocelářů

<span>Třinec ani za nepříznivého stavu zbraně nesložil, v 44. minutě měl gól na holi Sekeráš, Pöpperle se ale stačil bleskově přesunout k levé tyči a slovenského matadora vychytal. Klid do sparťanských řad přinesl v 49. minutě Broš, když mimo Vojtkův dosah tečoval Podlešákovu střelu z otočky. O minutu později Vojtek neudržel Procházkův tvrdý projektil, před dorážejícím Langhammerem ale hostující obrana zametla puk do bezpečí.</span>

<span><span>Sedm minut před koncem třetí třetiny se mezi domácími obránci protáhl Peterek a kličkou do bekhendu si poradil i s Pöpperlem. O necelou minutu později navíc přesnou střelou švihem nad lapačku snížil Květoň už na rozdíl jediné branky. V závěru zápasu hráli Oceláři přesilovku, navíc sáhli k odvolání gólmana Vojtka, což nakonec slavilo úspěch. Po přesné kombinaci napřáhl Balej a ranou z první pětatřicet vteřin před třetí sirénou srovnal na 4:4.</span></span>

<span><span>Definitivní úder mohl Spartě zasadit Peterek, ve vyložené šanci ale selhal. Ačkoliv prodloužení nabídlo několik šancí na obou stranách, o vítězi musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich zajistil Spartě bod navíc Kratěna</span></span>

<tbody><tr class="invert"><td>Sparta Praha - Oceláři Třinec 5:4 po sam. nájezdech (3:1, 0:0, 1:3 - 0:0) </td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Branky a nahrávky:</strong> 8. Gulaši (D. Výborný, Kratěna), 12. Ton (Jan Hanzlík, Kratěna), 18. Langhammer (Netík, Vykoukal), 49. Broš (Podlešák), rozh. nájezd Kratěna - 6. Kanko (Polanský, V. Polák), 54. Peterek (Kanko, V. Polák), 55. D. Květoň (Malec), 60. Balej (V. Polák, D. Moravec). Rozhodčí: Hradil - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:4, navíc Broš (SPA) trest do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 4 777. </td></tr><tr><td><strong>Sparta Praha:</strong> Pöpperle - Vykoukal, Jan Hanzlík, Ptáček, Gulaši, L. Procházka, Jerofejevs, Černošek - Netík, Broš, Mrňa - Ton, D. Výborný, Kratěna - Hromas, Langhammer, Koreis - Látal, Zykin, Kafka - Podlešák. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek. </td></tr><tr><td><strong>Třinec:</strong> Vojtek - Sekeráš, Výtisk, Vosátko, Gureň, D. Seman, Malec, Andersons - Balej, Piecha, D. Moravec - Kanko, Polanský, V. Polák - D. Květoň, Peterek, Martynek - Zeliska, Hampl, Steber. Trenéři: Stavjaňa a Juřík.</td></tr></tbody>

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.