Hlavní obsah

Sparťani se budou divit, co u nás vypukne. Čeká je peklo, varuje Zaťovič

Praha

Dvěma výhrami v jejich chrámu připravili sparťanům na úvod čtvrtfinále šok a další jim hokejisté Komety slibují i od pátku, kdy se třaskavá série stěhuje do Brna. „Doufám, že do toho vletíme naplno a doma oba zápasy urveme v náš prospěch,“ láká útočníka Moravanů Martina Zaťoviče vidina ukončení série v nejkratším možném termínu už v sobotu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Zaťovič z Brna před brankářem Sparty Tomášem Pöpperlem.

Článek

Už do pražské O2 areny přijely Kometu podpořit stovky, možná tisíce fanoušků a v domácím prostředí a vyprodané hale by kulisa měla být ještě bouřlivější.

„Strašně se na domácí zápasy těším. Bude to moravské peklo, sami sparťani se budou divit, co se u nás bude dít," varuje Kalousovu družinu zkušený dvaatřicetiletý útočník.

Kometa se na konci základní části vzpamatovala z vleklé herní i výsledkové krize a po dvou obratech ve skóre na Spartě už z ní zase jde strach. Tak jako na začátku ročníku, kdy válcovala jednoho protivníka za druhým.

Zaťovič: Jsme Kometa řezníků

„Sílu tenhle mančaft vždycky měl, jenže pak se nám dostal do hlavy červ, že nás může někdo porazit, a až zbytečně moc jsme se tím zaobírali," hledá účastník posledních tří světových šampionátů příčinu útlumu, který na mužstvo sedl v polovině listopadu a táhl se s ním tři měsíce.

„Ale teď jsme úplně jiná Kometa. Je to Kometa řezníků a jdeme si za svým cílem. Předtím (v úvodu sezóny) jsme zápasy hráli na osm gólů a byla to kolikrát exhibice. A pak se nám to vymstilo. Dneska jedeme vyhrát klidně na jeden gól a je nám to jedno," všiml si vítěz extraligy s Karlovými Vary z roku 2009.

Sám si v této sezóně prošel těžkým obdobím, když si na začátku ledna zlomil ruku a do sestavy naskočil až v play off proti Spartě po více než dvou měsících. „Je to pro mě hrozně těžký, zatím se dávám dohromady. Věřím, že se do toho rychle dostanu a mé výkony budou lepší a lepší," přeje si Zaťovič, jenž v prvním čtvrtfinále strávil na ledě přes dvacet minut a v tom druhém jen o tři minuty méně.

Hokej v play off si užívá

„Hokej v play off mě moc baví. Jsou v něm emoce, chodí spousta diváků, nic víc si nejde přát," libuje si Zaťovič, podle něhož Brňané nad Spartou vedou i kvůli větší vůli.

„Ta vůle rozhodla. V úterý měla Sparta už od půlky zápasu namále, mačkali jsme ji. To je jedině dobře, Spartu musíme pořád nahlodávat. Máme hlavy nahoře, doma to musíme zvládnout," burcuje přerovský rodák.

„Máme na soupisce hodně zkušených hráčů, což se v play off hodí. Víme, že když půjdeme do každého střídání naplno, jsme schopni porazit každého. Tým je natolik silný, že věřím, že sérii se Spartou urveme," uzavírá Zaťovič.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec