Hlavní obsah

Sparťanský kolaps! Závěr, to byla katastrofa, přiznala legenda

Trapas. A pořádný. Pohoda v táboře hokejové Sparty po třech výhrách v řadě je pryč. Za všechno může páteční domácí porážka s posledním Zlínem. Pražané v duelu třikrát vedli, nakonec ale trápícím se Beranům podlehli 4:6. „Musíme bojovat dál. Sezona tímhle zápasem nekončí, ale poslední třetina byla bohužel z naší strany katastrofa," neskrýval rozčarování při hodnocení zápasu pro klubový web Sparty sportovní manažer a asistent trenéra Jaroslav Hlinka.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Brankář Alexander Salák ze Sparty.

Článek

Bývalý vynikající útočník odmítá myšlenku, že by Sparta mohla soka z chvostu tabulky podcenit. „Upozorňovali jsme kluky od rána, dvakrát jsme jim opakovali, že nejsme v pozici, abychom kohokoliv podceňovali. Věděli jsme, že je Zlín houževnatý. Poslední kolo s Plzní nehrál vůbec špatně, dokázali porazit i Třinec," přesvědčoval zástupce médií, že Sparta jen zpackala koncovku duelu.

Hodit za hlavu vedení týmu určitě ostudnou porážku nehodlá. „Musíme si zápas co nejpodrobněji rozebrat. Utkání jdou v rychlém sledu, v neděli nás čeká Kladno. Musíme se koukat co nejvíc dopředu, ale k tomuto zápasu se v sobotu určitě ještě vrátíme. Sezona nekončí, musíme bojovat dál," burcoval mužstvo.

Hlinka nehledal výmluvy v obsáhlé sparťanské marodce, byť připustil, že výkon týmu dozajista ovlivňuje. „Určitě furt cítíme, že nám několik klíčových hráčů chybí. To nic nemění na tom, že takový zápas bychom měli vyhrávat," prohlásil.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice