Hlavní obsah

Sparťanský obr se chystá na Štědrý den. Dopřeje si i kapustnici

Jan ŠvandaSport.czPrávo

Do týmu přinesl tvrdost a patřičný důraz. Slovenský obránce Milan Jurčina se ve Spartě po svém říjnovém příchodu bleskově zařadil mezi opory, zítra však hokej vytlačí z hlavy. Borec s více než 400 starty v NHL si plnými doušky vychutná Štědrý den, který stráví v rodinném kruhu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Jurčina ze Sparty už se těší na vánoční svátky.

Článek

Jak Vánoce prožijete?

Přijedou mi sem rodiče. Nějakých dvacet let jsem byl na svátky pryč a málokdy se mi podařilo, že bych by doma nebo by přijeli za mnou, protože přes Vánoce se často hrávalo. Budeme mít klasický Štědrý den. Tedy večeře, dárky, a hlavně ta rodinná pohoda, která je nejdůležitější. Nejsme spolu osm měsíců do roka, tak si je chci užít.

Jak bude vypadat vaše štědrovečerní menu?

Děláme si řízky s bramborovým salátem. Bude taky kapustnica...

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Erik Hrňa z Třince a Milan Jurčina ze Sparty.

Dáte si i trochu cukroví?

Ano, to má rád asi každý. Akorát si člověk musí dávat pozor přes ty svátky, ale bez cukroví by to nebyly svátky.

Dárky už máte nakoupené, nebo budete ještě dohánět resty na poslední chvíli?

Všechno už mám. Dělám to radši s předstihem než na poslední chvíli, kdy je všude už chaos a lidi se tlačí jeden přes druhého. Tyhle nákupy pak člověka asi nejvíc vycucávají. Ale já si to dva tři měsíce před Vánocemi zmapuju, a pak už jdu do obchodu na jistotu.

V Praze jste už dva měsíce. Přítelkyni je tu s vámi?

Není, dojíždí za mnou.

Když za vámi dorazí, zajdete spolu na procházku do historického centra?

Ne, to už je únavné, spíš zůstávám doma. Prostě taková pohodička. Tréninky jsou náročné, takže si dám si oběd a buď odpočívám doma nebo si dám někde kávu. Je mi 36 let a člověk v tomhle věku musí dodržovat životosprávu, aby se udržoval v kondici s těmi mladými kluky na ledě.

Trénujete v Holešovicích, jak dlouho vám trvá cesta?

Přesouvám se tramvají. Nechal jsem auto doma, protože tady je to hrozné s parkováním. Je to pro mě i jednodušší, protože bydlím hned u stanice. Vyjdu z domu a jsem na zastávce, mám to dvě tři zastávky rovnou do centra k Palladiu, na trénink mi trvá cesta dvacet minut, jezdí to furt, nemám s tím vůbec žádný problém. (úsměv)

Reklama