Hlavní obsah

Stavjaňa má nůž na krku, Lubina ultimátum

Praha

Předposlední celek extraligové tabulky Pardubice se dnes představí na ledě posledního Zlína a kouč ze střídačky poražených může být po zápase prvním vyhozeným trenérem v sezoně. Domácí Antonín Stavjaňa má tak trochu nůž na krku, jeho protějšek Ladislav Lubina už dostal přímo ultimátum.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér Zlína Antonín Stavjaňa jako by vyhlížel, zda mu nad hlavou nevisí pověstný Damoklův meč.

Článek

V Pardubicích jediná výhra Dynama za šest kol až příliš připomíná bídu minulé sezony. Generální ředitel klubu Martin Sýkora proto požaduje plný bodový zisk ve Zlíně i v neděli doma s Kladnem. „Pokud tým neudělá šest bodů, trenéři končí," vyhlásil Sýkora.

„Já se snažím hráče dobře nachystat, ale na ledě nejsem," brání se Lubina. O pardubickém vnitřním napětí svědčí i fakt, že mimo sestavu se už ocitla i ikona Rolinek.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Trenér Pardubic Ladislav Lubina.

Stavjaňa dobře ví, že sedmá porážka v řadě by pro jeho svěřence byla kritická. „Schází nám trochu lehkost, ale chceme využít podpory diváků a založit novou sérii. K tomu potřebujeme trochu nabrat střelecké sebevědomí. Pro obě mužstva bude zápas nesmírně důležitý, ale taky náročný po psychické stránce. Věřím síle mužstva," tvrdí Stavjaňa.

Jeho svěřenci jsou s průměrem 37 ran na utkání druhým nejlépe střílejícím týmem soutěže, jenže s nulou bodů na kontě. Proto se Zlín rozhodl pro změnu a po vstřelených gólech bude opět hrát písničku Ella, elle l'a od France Gallové, hit mistrů z roku 2004.

Navíc přichází s trumfem v podobě brankáře Čiliaka. „S příchodem Marka máme v brankovišti velmi zkušeného muže, ale ostatní mu musejí pomoct. Věřím, že to pro všechny může být dobrý impuls," dodává Stavjaňa.

Reklama

Související témata: