Hlavní obsah

Pardubice - Olomouc 4:1Stobodová hranice překonána, Dynamo míří za Prezidentským pohárem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Poulíček 1 : 0
33. Dvořák 2 : 0
35. Knotek 2 : 1
41. Musil 3 : 1
54. Cienciala 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic vyhráli v utkání 44. kola extraligy nad Olomoucí 4:1 a jako první tým v této sezoně překonali hranici sta získaných bodů. Před Vítkovicemi vedou tabulku už o 18 bodů. Dynamo vyhrálo podeváté v řadě, Hanáci potřetí za sebou nebodovali. Třemi asistencemi se blýskl obránce Jan Košťálek.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Olomouce Jan Lukáš a Tomáš Dvořák z Pardubic.

Článek

V prvních větších šancích se objevili domácí hráči Dvořák a Kousal, ale brankáře Lukáše nepřekonali. Ani Olomouc se na ledě lídra nesoustředila jen na defenzivu a vytvořila si nebezpečné situace. Při jedné z nich Ondrušek trefil tyč, následovaly další závary a nevyužitá přesilovka hostů.

Ve druhém dějství hráli početní výhodu poprvé domácí a po 14 vteřinách ji využili. Po Košťálkově střele se nejlépe zorientoval Poulíček a z dorážky skóroval. Za Moru mohl vyrovnat v polovině zápasu Káňa, který ujel, jenže proti němu stál připravený brankář Will.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Olomouce Jan Lukáš, vpravo Tomáš Hyka z Pardubic.

Skóre se změnilo opět na druhé straně, když se ve 33. minutě do souhry Dynama zapojili i oba obránci a Dvořák zvýšil na 2:0. Pardubický gólman Will pak držel svůj tým v oslabení, kdy zlikvidoval i velkou Dujsíkovu šanci. Nestačil až na Knotka, který po olomoucké kombinaci v přesilovce snížil.

Hosté byli stále na dohled, ale jejich situaci zkomplikoval David Musil, který po 13 vteřinách třetí třetiny upravil střelou od modré čáry na 3:1. Aktivní Dynamo útočilo dál, další šance měli Hyka se Sedlákem, po Bučkově střele zazněla branková konstrukce. Pardubičtí přidali další gól v 54. minutě, kdy střelou z kruhu využil přesilovku Cienciala.

44. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Olomouc 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 26. Poulíček (Košťálek), 33. T. Dvořák (Košťálek, L. Sedlák), 41. D. Musil (L. Sedlák), 54. Cienciala (Hyka, Košťálek) - 35. J. Knotek (J. Káňa, Ondrušek). Rozhodčí: Šír, Veselý - Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:1. Diváci: 9126.
Pardubice: Will - Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, J. Kolář, Vála, Bučko - Hyka, L. Sedlák, Cienciala - Radil, T. Zohorna, R. Kousal - T. Zeman, Poulíček, Paulovič - Vondráček, A. Musil, Mandát. Trenér: R. Rulík.
Olomouc: Lukáš - Dujsík, Ondrušek, Škůrek, Rašner, Švrček, Mareš, T. Černý - Bambula, J. Knotek, J. Káňa - P. Musil, Nahodil, Klimek - Navrátil, Kusko, Plášek - A. Rutar, Anděl, Olesz. Trenér: J. Tomajko.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články