Hlavní obsah

Hororové momenty v Plzni! Záchranáři spěchali na led, oporu odváželi na nosítkách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tohle není pro slabé povahy. Předehrávka 45. extraligového kola mezi Plzní a Pardubicemi nabídla hororový moment. Švédský útočník ve službách Škody Tim Söderlund v plné rychlosti inkasoval od bývalého spoluhráče Michala Houdka ostrý zásah do oblasti hlavy a krku. Jelikož zůstal nehybně ležet na ledové ploše, hráči na led rychle přivolávali záchranáře. Jeho stav je naštěstí stabilizovaný.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Hororová scéna v Plzni. Švédský útočník Škodovky Tim Söderlund zůstal nehybně ležet na ledě.Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Běžela 45. minuta utkání, Söderlund za stavu 1:2 vypálil z levého kruhu na pardubickou branku, když se k němu ze strany přiřítil důrazný obránce Houdek a nešetrným zákrokem ho trefil ramenem do hlavy. Intenzita hitu i rozdíl osmnáct centimetrů výšky a dvacet kilogramů váhy způsobily, že se subtilní švédský forvard protočil ve vzduchu, zůstal ležet na ledě, kde za sebou nechal krvavou skvrnu, a byl v bezvědomí.

Plzeňští hráči nejprve šli mstít svého parťáka, než si Petr Zámorský i pardubický Robert Kousal všimli, že se Söderlund stále nehýbe, a hned začali přivolávat nejen klubové lékaře, ale také připravené záchranáře. „Ošklivý moment. Byl vypnutý, měl tržné rány. Ležel tam bezvládně, byla tam spousta krve,“ popisoval domácí trenér Petr Kořínek.

Všichni se 26letého rodáka ze Skelleftey rychle snažili dostat na nosítka. Pak se Söderlundovi vrátilo vědomí, a tak se celý proces zpomalil. Záchranáři se plzeňského křídelníka snažili hlavně pořádně upoutat na lůžko a znehybňovali mu krk. Právě ten totiž utrpěl největší náraz.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Škoda Plzeň vs. HC Dynamo Pardubice - Game Highlights 1:3Video: Tipsport Extraliga / BPA

Domácí fanoušci mezitím skandovali Söderlundovo jméno, ovšem i nadávky na pardubického útočníka Tomáše Zohornu. Zřejmě totiž přehlédli, kdo jejich oblíbence trefil. Nebo si ani nedokázali připustit, že takový hrubý faul, za nějž obdržel trest na pět minut plus do konce utkání, skutečně předvedl miláček plzeňských tribun Michal Houdek.

Třiadvacetiletý obránce v extralize působil doposud jen na západě Čech a do Pardubic zamířil teprve na konci ledna výměnou za Martina Bučka. „Za mě zbytečný zákrok,“ poznamenal Kořínek a souhlasil i jeho trenérský protějšek Marek Zadina. „Tohle na ledě vidět nechceme. Je to špatná věc. Třetí hráč do souboje, to by se nemělo stávat. Samozřejmě nás to mrzí,“ řekl pardubický kouč.

45. kolo: Plzeň - Pardubice

Do Houdka si rýpl i reprezentant v plzeňských barvách Petr Zámorský, jehož konverzaci s pardubickým kapitánem Zohornou zachytily mikrofony rozhodčích. „Se mě ptáš, jakýho blba jste si vzali,“ prohlásil Zámorský na adresu bývalého spoluhráče.

Když záchranáři odvezli Söderlunda na nosítkách rovnou do sanitky směr plzeňská nemocnice a hra se mohla znovu rozběhnout, domácí kotel skandoval „pískej konec“ a po těchto hrůzostrašných momentech už ani nechtěl, aby se utkání dohrálo. Duel však pokračoval. „Všichni jsme z toho byli otřesení. Nebylo jednoduché se soustředit na hru. Modlili jsme se, ať je hlavně v pořádku,“ podotkl forvard Dynama Tomáš Vondráček..

O pár desítek minut později naštěstí z nemocnice dorazily pozitivní novinky. „Už přišly zprávy, že je stabilizovaný,“ prozradil trenér Kořínek. Na sociální síti X se navíc objevila fotka Söderlunda, jak si vleže projíždí mobilní telefon.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Plzeň- Parubice, zranění ČerešňákaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

V zápase nešlo o jediné zranění, už v první třetině podklouzl za vlastní brankou klíčový bek Dynama Peter Čerešňák a nepříjemně narazil na mantinel. Podle O2 TV Sport si slovenský obránce narazil žebra a utkání pro něj předčasně skončilo. Měl by však být v pořádku.

Předehrávku nakonec ovládl lídr tabulky po obratu poměrem 3:1, když se dvakrát trefil Vondráček a do prázdné branky pečetil vítězství Kousal.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články