Hlavní obsah

Synové proti sobě na ledě, táta v hledišti. Věděl jsem, že neprohraju, smál se František Musil

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Na jaře v extraligovém finále mezi Třincem a Libercem fandil útočník Adam Musil přímo ve Werk Aréně staršímu bráchovi Davidovi, aby zvedl nad hlavu trofej pro českého šampiona. Ve 12. kole současné sezony přijel do třinecké haly znovu, už ale jako hráč Liberce. Stejně jako v dubnu vyhrál i tentokrát Třinec, radost z výhry 5:2 už měl ale jen starší z bratrů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva David Musil z Třince a jeho bratr Adam z Liberce.

Článek

„Mohl jít před sezonou k nám, ale rozhodl pro Liberec a bylo pěkné takhle si proti němu zahrát. Jsem rád, že se mu i docela dařilo," přiznal 26letý David Musil, že kromě bránění vnímal i hru o čtyři roky mladšího sourozence, který na rozdíl od něj i táty Františka nastupuje v útoku. „Jednou nám tam málem dal gól, když tečoval střelu od modré a skončilo to na tyčce. Na jednu stranu jsem mu to i přál, ale chci vyhrávat, takže mu ho budu přát v dalších zápasech," pousmál se David Musil.

Společně v jednom týmu se hokejisté s kanadským pasem už potkali. Loni v přípravě byli součástí českého národního týmu. Proti sobě se ale postavili úplně poprvé. A když se na ledě potkali, věděli o sobě. „Ta hra je tak rychlá, že moc nevnímáte, proti komu zrovna jste. Ale ve třetí třetině jsme proti sobě měli pár střídání, takže jsem si ho všiml. Ale že bych ho sledoval, to zase ne," svěřoval se Adam Musil.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinecký obránce David Musil si kryje puk před svým bratrem Adamem, útočníkem Liberce.

„Velkou radost jsem z toho, že jsme skoro celou třetí třetinu jsme hráli proti sobě, neměl. Věděl jsem o něm a dával jsem si velký pozor, aby nám nedal gól," popisoval po vítězném utkání mnohem lépe naložený David Musil. „Bylo to hezké si proti bráchovi zahrát. V hale byli i rodiče, určitě si to taky užili. Třinec byl lepší, zasloužil si vyhrát," řekl Adam Musil.

Legendární obránce a včera především táta František Musil měl už před utkáním jasno. „Byl jsem tu jako táta, nemohl jsem jednomu přát více. Věděl jsem ale, že neprohraju," žertoval František Musil. „Bylo to hezké je takhle poprvé vidět a doufám, že si to užili především oni. Raději jsem je ale viděl u večeře," smál se někdejší řízný bek, jenž v NHL odehrál bezmála osm stovek utkání.

Reklama

Související témata: