Hlavní obsah

Tahle Kaše chutnala, bratři vrátili Litvínov mezi elitu: Víc jsme si nemohli přát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po utrápených sezonách jsou hokejisté Litvínova zpátky mezi extraligovou smetánkou. Výrazně k tomu přispěl příchod bratrů Kašových, jejichž souhra na severu Čech rozproudila hokejovou horečku. Tažení Vervy nakonec zastavily v semifinále suverénní Pardubice. „Obrovský kolos. Co hráč, to obrovské jméno. Ale konec ani tolik nebolí, čtvrté místo je pro nás velký úspěch,“ svěřil se Ondřej Kaše. Jaká bude jeho budoucnost?

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Verva Litvínov vs. HC Dynamo Pardubice 5:6Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Semifinále play off: 4. zápas Litvínov - Pardubice

V předkole Litvínov přejel Plzeň, ve čtvrtfinále si poradil s Kometou, ale vítěz základní části už byl nad jeho síly. „Proti nám stál gigant. Bylo to všechno o gól, ale takhle s nimi hrál i Hradec. Musím uznat, že soupeř byl lepší, přehrál nás ve všem. Gratulujeme mu,“ vzkázal David Kaše.

Až ve čtvrtém duelu Severočeši nastoupili s velkou energií a odhodláním. A tak se nabízí otázka, jestli nemohli odvážněji hrát i v předchozích duelech. „V čem odvážněji?“ tázal se mladší z bratrů. „Když na vás vlítnou, potom už ty lišáky těžko honíte. Jsou to hory, dokážou si puk pokrýt. My jsme se na ně moc nedostali, stálo nás to hrozně moc sil. A pak třeba nebyly do útoku,“ hodnotil 27letý David.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Litvínov–Pardubice 1:0 (2. D. Kaše)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Celkově ovšem byl s ročníkem po osobní i týmové stránce spokojen. „Mám rád rád úspěch, ale semifinále je taky hezký. Kdybychom si to řekli před začátkem sezony, tak asi nevím, jestli bychom tomu věřili,“ podotkl. „Sice by se hodilo, kdybychom v semifinále urvali aspoň jeden zápas, ale nedopadlo to,“ líčil o rok starší Ondřej.

Celému týmu však po utkání, kterým Vervě skončila sezona, fanoušci dlouhé desítky minut děkovali. „Doufám, že jsme předváděli celou sezonu hezký a atraktivní hokej. Nahoru, dolů, padalo hodně gólů. Což si myslím, že se divákům líbí, než aby tým byl zalezlý a hrálo se na 1:0,“ popisoval Ondřej Kaše.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Ondřej Kaše (vlevo) a David Kaše děkují fanouškům po čtvrtém semifinálovém duelu

Individuálně prožil po boku bratra skvělý rok. Obzvlášť když přihlédneme na fakt, že celý minulý ročník v NHL kvůli vleklým zraněním hlavy vynechal. „Měl jsem strach, jak bude držet zdraví a co od toho celkově čekat. Ale kdybych nebyl suspendovaný, tak bych zvládl skoro celou sezonu. Takže za mě super, jsem nadšený,“ usmál se.

Společně si rodáci z Kadaně naposledy zahráli před devíti lety za Chomutov, o to víc si teď obnovenou souhru vychutnávali, což bylo vidět v každém zápase. „Víc jsem si nemohl přát. Bylo to skvělý, úžasný. Každé střídání jsem si užíval,“ rozplýval se David.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Litvínov–Pardubice 2:1 (15. D. Kaše)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Zatímco on má na severu Čech podepsanou smlouvu ještě na dva další ročníky, budoucnost jeho staršího sourozence je nejasná. „To bych teď nerozebíral hned po prohraném zápase, co se mnou bude, nebo nebude,“ prohlásil jen Ondřej Kaše. „Variant je hodně, tak uvidíme,“ zůstal tajemný.

Oba bratři si nyní hlavně chtěli vychutnat rozlučku s povedenou sezonou. „Teď si trochu vyhodíme z kopejtka, dáme si pár piv,“ usmál se David. „O víkendu dostanou hráči volno, v pondělí máme výstupní pohovory. Pak nějaká podpisová akce, dovolené a od 13. května se začneme připravovat na další ročník,“ prozradil trenér Karel Mlejnek.

Reklama