Hlavní obsah

Takhle náročné play off jsem v extralize nečekal, přiznal Hájek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V 17 letech si vyzkoušel extraligové play off, pak zmizel za oceán. Loni v prosinci se hokejový obránce Libor Hájek s velkou pompou vrátil na česká kluziště a s Dynamem zažívá jízdu v play off. „Takhle vysokou úroveň jsem nečekal,“ přiznal po velikonoční výhře nad Litvínovem 3:0, díky které vede favorit v semifinále už 2:0 na zápasy.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

V Severní Americe si zápasů o všechno moc neužil. Jednou v juniorce a jednou na farmě newyorských Rangers v Hartfordu. Jeho tým ale pokaždé sezonu rychle končil. Teď v Pardubicích je to jiné, však Dynamo má ty nejvyšší ambice a Libor Hájek je nedílnou součástí toho, aby Východočeši dokráčeli až k vysněnému titulu.

„Hraje se nahoru dolů, spousta šancí. Je to fakt náročný, výborný hokej,“ pochvaloval si úroveň letošních vyřazovacích bojů. Má v nich zatím tři asistence. I to však, zdá se, stačí, když po svém boku má Ondřeje Válu, který hraje bezesporu svůj nejlepší ročník a na kontě má včetně základní části už deset tref.

Dynamu zatím v play off zkrátka vše funguje, jak má. V pondělí nemohl nastoupit útočník Richard Pánik, v první formaci nastoupil jeho slovenský krajan Paulovič a zase se trefil, byť jen do prázdné branky. Vzadu za přispění skvěle blokující obrany vše jistil brankář Roman Will. I hostující kouč Karel Mlejnek vysekl připravenému soupeři poklonu. „Byli si jistí, že neinkasují,“ pronesl.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice - Litvínov, David Kaše v komunikaci s rozhodčímVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Wilda je obrovská opora. Vždy se skvěle připraví. Nevím, co bychom bez něj dělali. Prostě borec,“ nešetřil Hájek chválou na gólmana, jenž v letošním play off zapsal druhé čisté konto.

Pondělní výhra nad Litvínovem se nerodila lehce. I když zprvu to tak vypadalo. Pardubice na svého soupeře vletěly, ale v první třetině z místy velkého tlaku vytěžily jedinou branku. Severočeši se pak zmátořily a Dynamo najednou muselo přepnout. „Mají rychlé protiútoky. Musíme přemýšlet a hrát dozadu jistěji. Žádná zbytečná bezhlavá nahazování, všechno s rozumem,“ uvědomuje si Hájek.

V domácím prostředí nicméně Pardubice potvrdily roli favorita. Teď je čeká cesta na sever Čech, kde byl Litvínov v základní části skvělý a patřil k nejlepším. Navíc se může spolehnout na výrazně užší led, než na jakém hrají Pardubice. „To bude určitě jinačí hokej, ale mohl by nám vyhovovat. Za mě je to na menším kluzišti zábavnější. Ale určitě na nás vlítnou, na to se budeme muset připravit,“ konstatoval 26letý Hájek.

Reklama