Hlavní obsah

Takový konec bolí, posteskl si po vyřazení Komety brankář Furch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Potřetí se jim už dotáhnout jednozápasové manko ve čtvrtfinále extraligového play off nepovedlo. Brněnští hokejisté podlehli v pondělním šestém utkání série ve své aréně Vítkovicím 3:4 a celkově prohráli 2:4 na zápasy. Rozhodující branku inkasovali v sedmnácté minutě prodloužení. Jejím autorem byl útočník Peter Mueller, který ještě v minulé sezoně oblékal dres Komety.

Foto: Václav Šálek, ČTK

V Brně zavládl smutek. Zleva brankář Dominik Furch a Petr Holík z Komety.

Článek
Fotogalerie

Není divu, že v brněnské kabině zavládlo po vyřazení obrovské zklamání. „Takový konec samozřejmě dost bolí," posteskl si brankář Dominik Furch. Rozhodující gól ho hodně mrzel. „Mueller je pochopitelně velmi dobrý útočník. Klíčová střela se mu povedla, už s tím nic nenaděláme. Moc jsem toho neviděl, protože mě před brankou clonil Kalus. Oni to takhle v přesilovkách hrají, má možná na rozdílové trefě ještě větší zásluhu. Byl to ale nesmírně vyrovnaný zápas. I celé čtvrtfinále," mínil gólman.

A neopomněl poděkovat fanouškům za podporu. „Moc si považujeme, jak nás v play off hnali dopředu," vzkázal. Furch si ale uvědomoval, že Brňané měli sezonu jako na houpačce. Na podzim takřka pravidelně vítězili, na přelomu roku si pro změnu prožili vleklou herní i výsledkovou krizi. „Závěr sezony jsme ale měli velmi dobrý. Skončit ve čtvrtfinále asi není úspěch, ale i tak jsem na mužstvo hrdý," prozradil.

Kouč Komety Patrik Martinec toho svým hráčům mnoho nevyčítal. „Nechali na ledě všechno. Jen mě štve, že jsme Vítkovicím dovolili na konci druhé třetiny vyrovnávací gól do šatny. Byl naprosto nesmyslný. Utkání asi zlomil. Nerad používám slovo štěstí, proto řeknu, že byl soupeř asi o kousek lepší. V sérii rozhodovalo pár detailů. Klíčová byla zřejmě naše sobotní porážka 0:1 v předchozím duelu u soupeře," domníval se.

Ke klíčovému Holíkovu vyloučení v prodloužení se vyjádřit nechtěl. „To je právě věc, o které nesmím bezprostředně po utkání mluvit," věděl dobře Martinec.

Furch už hleděl do budoucna. „Kometa má vždycky vysoké ambice. Bude záležet na tom, jak se klubovému vedení povede pro příští extraligový ročník tým poskládat. Já chci hrát vždycky o co nejvyšší příčky," naznačil, na čem bude záviset jeho setrvání v Brně.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín