Hlavní obsah

Těžká rána pro Litvínov a Tomka: Zlomená klíční kost, nutná operace a několikatýdenní stopka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro Litvínov jde o těžkou ránu. Slovenský hokejový brankář Matej Tomek, kterého Chemici získali v polovině října na měsíční hostování z Komety s možnou opcí do konce sezony, utrpěl v nedělním extraligovém duelu v Liberci zlomeninu klíční kosti. Pětadvacetiletý účastník letošních olympijských her podstoupí v nejbližších dnech operaci, chirurgický zákrok si vyžádá rekonvalescenci v délce několika týdnů.

Foto: Vít Černý, ČTK

Kristpas Zile z Litvínova v kolizi s vlastním brankářem Matejem Tomkem, který utrpěl zlomeninu klíční kosti.

Článek

Tomek zůstal 86 vteřin před koncem třetí třetiny ležet na ledě, když zraněním odnesl souboj spoluhráče Zileho s libereckým Filippim. Zbytek duelu musel dochytat Denis Godla a Litvínov čekal, co v souvislosti s bratislavským rodákem odhalí nemocniční vyšetření.

Bohužel dobré zprávy nepřineslo. „Vyšetření přineslo verdikt, který slovenskému reprezentantovi vystavil stopku na několik týdnů. Tomek se ve středu podrobí operaci zlomené klíční kosti a do branky se tak několik týdnů bohužel nepostaví," informoval severočeský klub na svých oficiálních stránkách.

Pro Litvínov problém, neboť Tomek po příchodu z Brna ukazoval velmi solidní výkony. Třeba proti Pardubicím pochytal všech 31 střel Dynama a neuspěl až v samostatných nájezdech. Po odvolání kouče Vladimíra Růžičky a povýšení Karla Mlejnka nejprve v pátek vynuloval střelce Sparty a v neděli proti Liberci inkasoval jen dvakrát z 25 pokusů Bílých Tygrů.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Brankář Litvínova Matěj Tomek.

Poslední celek tabulky se v době jeho absence bude muset spolehnout na tandem Denis Godla - Šimon Zajíček.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec