Hlavní obsah

Vzkříšení Litvínova, Godla slavil i bez jediného zákroku. Snad naše křivka poroste, přeje si Mlejnek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Verva se dere ze dna. V pátek si doma vyšlápla na Spartu a teď veze i dva body z trápícího se Liberce za výhru 3:2 v prodloužení. Litvínov tak po rošádě na trenérské lavičce vydoloval s novým hlavním koučem Karlem Mlejnkem ze dvou posledních zápasů více bodů (5) než v předchozích osmi duelech pod Vladimírem Růžičkou (4).

Foto: Vít Černý, ČTK

Kristpas Zile z Litvínova v kolizi s vlastním brankářem Matejem Tomkem.

Článek

Poslední celek extraligy začal vyhrávat. „Co jsem změnil? Nic, akorát mám štěstí, že jsme získali pět bodů. O nás trenérech to teď moc není. Je to o mužstvu, a to jde krok za krokem, střídání po střídání. Samozřejmě nám to musí vydržet co nejdéle. Sezona je dlouhá a u každého mužstva dochází v jejím průběhu k výkonnostní křivce. Doufám, že ta naše teď nějakou chvíli poroste," přeje si Karel Mlejnek.

Že litvínovská sinusoida momentálně směřuje vzhůru dosvědčují i dva nepříjemné momenty z poslední třetiny, které hosté za stavu 2:2 zvládli a pak dokázali udeřit v prodloužení. Na jejím začátku se nejprve radovali ze třetí trefy. Kouč domácích Patrik Augusta si však vzal trenérskou výzvu a sudí gól po prozkoumání videa odvolali.

"Samozřejmě jsme se ptali proč, protože z našeho pohledu gól byl. Prý byl v brankovišti náš hráč. Nemůžu to však moc komentovat, jinak bych dostal pokutu. Prostě ho neuznali a my jsme si na střídačce řekli, že se budeme soustředit na naši hru a že to otočíme," okomentoval situaci Šimon Stránský, autor vítězné trefy v čase 61.22.

Foto: Vít Černý, ČTK

Pawel Zygmunt z Litvínova se raduje ze vstřelené branky.

Chvíli předtím poslední tým extraligy nesložil i druhý náročný moment. 86 vteřin před koncem normální hrací doby po srážce zůstal na ledě bezvládně ležet zraněný gólman Matej Tomek a musel střídat. „Odchytal velice solidní utkání. Přesnou diagnózu budeme mít až s odstupem času, možná až v pondělí," poznamenal Mlejnek.

Do branky musel na zbytek utkání Denis Godla. „Nebylo to za stavu 2:2 nic příjemného. Ale kluci to zahráli výborně, nepustili na mě ani střelu a v prodloužení hned rozhodli," liboval si Godla a přestože si nepřipsal ani zákrok, vysloužil si Mlejnkovu pochvalu.

„Bylo to nepříjemné, protože minutu a půl před koncem šel do hry studený. Ale situaci zvládl dobře. Velmi, velmi mu pomohlo i mužstvo," pochvaloval si Mlejnek moment, který symbolizuje litvínovské vzkříšení.

„Změnily se jen detaily, které nebudu přesně popisovat. Hlavně si každý uvědomil, že musí začít hrabat víc pro tým, tak i za sebe. Jen takhle budeme zápasy vyhrávat. Myslím, že tým máme hodně kvalitní a měli bychom být úplně někde jinde. Vynasnažíme se vyhrát do pauzy všechny zápasy, abychom byli úplně jinde a odpíchli se od toho," uzavřel Stránský.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice