Hlavní obsah

Tlačíte káru do kopce a ta byla sakra těžká, povzdechl si Flek po vyřazení

Karlovy Vary

V kabině si zakřičeli radostí. Více než polovinu čtvrté bitvy dobývali Novotného branku, pak ale dvěma trefami odskočili do trháku a v závěrečné části už v KV Areně bezpečně jistili postup. Hokejisté Pardubic po výhře 5:1 proklouzli po třech letech do čtvrtfinále play off.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hokejisté Karlových Varů po prohraném utkání, zleva Daniel Kowalczyk a Otakar Šik.

Článek
Fotogalerie

Domácí Energie přitom znovu nepříjemně kousala a Klouček musel ukázat svůj um. V úvodu kryl šance Beránka nebo Vondráčka. Zápas s řadou šarvátek nakonec zlomila situace z 33. minuty. Po vyhraném buly si Kolář při hře čtyři na čtyři vybruslil před Novotného klec, předložil kotouč Poulíčkovi, který ranou k tyči poslal Dynamo do klíčového vedení.

„V první třetině jsme trochu ztráceli nervy, nechávali se vyprovokovat. Říkali jsme si, abychom zůstali klidní. Pak to bylo o tom, kdy dáme gól a spadne to z nás," tvrdil obránce Východočechů Jakub Nakládal, jenž o chvíli později přidal důležitý druhý zásah. „V sérii jsme prohrávali v každém zápase, tlačíte tím káru do kopce a ta byla sakra těžká. Mají hromadu zkušených hráčů, v sobotu se nám povedlo stav ještě otočit, tentokrát už ne," povzdechl si útočník Varů Jakub Flek.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Jan Hladonik z Karlových Varů, Juraj Mikúš z Pardubic a brankář Karlových Varů Filip Novotný.

Ve třetí periodě se domácím veškeré naděje na obrat definitivně rozplynuly. Nejprve potrestal špatnou rozehrávku Šenkeříka Bělorus Kosticyn. Kapitán Skuhravý navíc vyfasoval za sekání trest na pět minut a do konce utkání. Frustrovaný Novotný při dlouhém oslabení obdržel dvakrát dvouminutový trest rovněž za sekání a Pardubičtí soka ve dvojnásobné přesilovce dorazili.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Pardubic Milan Klouček se raduje z vítězství.

Brankář Energie však jinak patřil opět k velkým oporám. Navzdory trablům, které ho postihly týden před startem předkola. „Měl v rodině těžkej průběh covidu. Museli jsme ho dát na pět dnů na hotel do izolace a vůbec nesměl trénovat, protože jsme měli strach, aby to nezanesl do mužstva," vysvětloval trenér Varů Martin Pešout. „V obou víkendových zápasech nás neskutečně držel. Ukázal, že je pro nás gólman číslo jedna," dodal na adresu 29letého muže s maskou.

Reklama