Hlavní obsah

ZAOSTŘENO NA PLAY OFF: Pardubice se nesmějí nechat zastrašit Třincem jako loni, varuje Šlégr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během vyřazovací části extraligy nabízí Sport.cz pravidelně nový videopořad nazvaný Zaostřeno na play off. S renomovanými osobnostmi tuzemské hokejové scény analyzujeme, vážně a někdy i méně vážně, konkrétní sestřihy a momenty z dění na ledě. Hostem 13. dílu byl bývalý reprezentační obránce a člen Triple Gold Clubu Jiří Šlégr. Tématem pochopitelně bylo startující finále Pardubic s Třincem a cesta Ocelářů do něj přes nervy drásající semifinále proti Spartě.

Zaostřeno na play off 13Video: Sport.cz

 
Článek

„Fanoušci Sparty nejsou nadšení, ale ta série byla famózní. Strašně mě překvapilo, jak se Třinec zvedl a dotáhl to do vítězného konce. Rozhodlo sparťanské neproměňování vyložených šancí,“ ohlíží se Šlégr za postupem Ocelářů, kteří jako první tuzemský tým otočili sérii za stavu 0:3 na zápasy a v tom sedmém rozhodli až ve čtvrtém prodloužení.

„Není náhoda, že je Třinec pošesté za sebou ve finále extraligy. Má výborné jádro, které ví, jak zvládat těžké zápasy,“ vypichuje Šlégr největší zbraně Slezanů, kteří útočí na zisk pátého titulu v řadě, což se dosud v Česku podařilo jen Vsetínu na konci minulého století.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Třinec, rozhodující branka Třince a pozápasové emoceVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Přestože Oceláři mají v aktuálním play off v nohách už 14 zápasů (oproti pardubickým devíti), se silami prý mít problém nebudou. „Třinec pojede na adrenalinu z vítězství. Navíc má obrovské zkušenosti z finálových bojů. I to bude hrát velkou roli. Pardubice sice mají papírově lepší mužstvo, ale Třinec hraje pospolu jako jeden muž, a to včetně trenérského týmu. Je z nich cítit, jak chtějí tahat jeden pro druhého,“ míní někdejší řízný bek.

Když má vybrat tři věci, které budou ve finále rozhodovat, dlouho neváhá. „Brankáři, trpělivost a osobní souboje. Pardubice se nesmějí nechat zastrašit. V minulém play off do nich Třinec šel velice agresivně fyzicky a Pardubice se tím nechaly vyprovokovat a neustály to. Tím si sérii prohrály,“ připomíná loňskou vzájemnou semifinálovou sérii, kterou Dynamo prohrálo v sedmi zápasech.

Speciálně se pak zastavil u gólmanů. „Opět se potvrzuje, že Kacetl je gólman do play off. Sparťané na něj nezapomenou. Pokud by se mu nedařilo, Třinec má dalšího výborného gólmana Mazance. To pokud by se Pardubicím zranil Will, tak sice mají taky velice kvalitní dvojku Pavláta, ale bez zkušeností,“ soudí Šlégr, že mezi třemi tyčemi disponují mírnou výhodou úřadující mistři.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Třinec, hostující Kacetl se zaskvěl zákrokem a drží naděje TřinceVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Pardubičtí se ale musejí soustředit na svou hru, a ne na to, kdo je v bráně soupeře. Jestli totiž budou myslet na to, že je Kacetl opět vychytá, budou si sami svazovat ruce. Pardubice jsou Mekkou hokeje, všichni lidi tam hokejem žijí. Fanoušci je poženou, ale hráči se jimi nemůžou nechat zbláznit,“ radí Šlégr.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Oceláři Třinec vs. HC Dynamo Pardubice 4:3 snVideo: Tipsport Extraliga / BPA

A jak podle něj finále dopadne? „Spoustu lidí asi překvapím, ale myslím, že finále bude na sedm zápasů. A myslím, že vyhrají Pardubice,“ odhaduje.

Reklama