Hlavní obsah

TOP GÓLY: Kousalova finta nebo karlovarská souhra. Vyberte nejlepší gól první čtvrtiny extraligy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejová extraliga odstartuje v pátek svou druhou čtvrtinu. Ještě před začátkem kola se ale vraťme k prvním třinácti kolům, které přinesly mnoho krásných akcí a gólů. Pět z nich jsme pro vás vybrali a vy v anketě pod článkem můžete hlasovat o nejhezčí gól první čtvrtiny extraligy.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

TOP 5 gólů první čtvrtiny extraligy.Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

1) Dávid Gríger (HC Energie Karlovy Vary)

Západočeši v 10. kole tahali na ledě Českých Budějovic dlouho za kratší provaz. Ve 46. minutě ale měli za stavu 0:2 přesilovou hru, kterou zužitkovali parádní souhrou. Puku se dotklo všech pět karlovarských hráčů na ledě a Dávid Gríger na konci celé akce slízl smetanu v podobě gólu do zcela odkryté českobudějovické branky.

2) Pavel Kousal (HC Sparta Praha)

Šikovný 24letý útočník Sparty má ve svém repertoáru několik kliček, který umí předvést v rozstřelu. Ve 2. kole na ledě Třince Kousal ukázal, jak byl pilným studentem Nikity Kučerova z Tampy Bay. Na ledě mistra vystřihl ve třetí sérii nájezdů stejnou fintu, když naznačil kličku a pak klouzající se kotouč volně pustil mezi betony třineckého brankáře Švančary.

3) Oliver Okuliar (Mountfield HK)

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Pavlík a Oliver Okuliar z Hradce Králové

A ještě jeden nájezd. Slovenský šikula Oliver Okuliar prožívá povedený start do sezony a také letos patří k stěžejním postavám hradeckého Mountfieldu. Ve třetím kole vyšvihl proti Mladé Boleslavi v rozstřelu parádní kličku, kdy hostujícího brankáře Filipa Novotného poslal na opačnou stranu. Na vítězství to ale Východočechům nestačilo.

4) Ondřej Kaše (HC Verva Litvínov)

Litvínov zastihla první čtvrtina sezony ve velké pohodě. Na rekordních jedenácti výhrách v řadě se výrazně podílela především druhá formace, ve které nastupují bratři David a Ondřej Kašovi s Nickem Hlavou. Právě bratrská dvojice se v pátém kole proti Liberci postarala o první trefu zápasu. Nezištnou přihrávku Davida uklidil do branky mladší Ondřej. Hosté vůbec netušili, kde je puk.

5) Jan Ordoš (Banes Motor České Budějovice)

Předsezonní posila Českých Budějovic se toho v 7. kole na ledě Mladé Boleslavi nebála. Ordoš vyrazil ještě z vlastního pásma s pukem na holi a troufl si na sólo jízdu mezi oběma obránci Středočechů. Celou akci pak navíc ozdobil suverénním zakončením. Jeho branka na 3:0 se později ukázala jako vítězná.

Který gól první čtvrtiny extraligy byl nejhezčí?
Dávid Gríger
31,9 %
Pavel Kousal
6,4 %
Oliver Okuliar
5,7 %
Ondřej Kaše
44 %
Jan Ordoš
12 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 141 čtenářů.

Reklama