Hlavní obsah

Vítkovice - Budějovice 4:3Trápení Motoru pokračuje, Jihočeši jsou poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Bukarts 1 : 0
7. Fridrich 2 : 0
18. Chlán 3 : 0
45. Strnad 3 : 1
25. Šenkeřík 3 : 2
37. Pech 3 : 3
48. Gewiese 4 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Vítkovic zvítězili ve 22. kole extraligy nad Českými Budějovicemi 4:3. O desáté domácí výhře Ostravanů v sezoně v jedenáctém utkání rozhodl ve 48. minutě obránce Petr Gewiese. Jihočeši potřetí za sebou bodově vyšli naprázdno.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Vítkovic se radují z třetího gólu. Zleva Roberts Bukarts, Peter Randy Mueller a autor gólu Petr Chlán.

Článek

Vítkovice po dlouhé době nastoupily v kompletní sestavě a jeden z uzdravených navrátilců Mueller hned v šesté minutě nabil na rychlý vedoucí gól Bukartsovi, který zaznamenal už dvanáctou trefu sezony.

Nástup se nesl v režii domácích, jejichž náskok i přes další nevyužité šance zdvojnásobil za 88 sekund po průniku kolem mantinelu Fridrich, u jehož branky si připsal asistenci i rozehrávající gólman Stezka.

Ani za stavu 0:2 se ale Jihočechům nepodlomily nohy. Stezka vychytal Čachotského, pak hostům po střele Lakatoše pomohla tyč, ale v 15. minutě je vrátil do zápasu Strnad, který v přečíslení prostřelil Stezku.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Kristofers Bindulis z Českých Budějovic, Peter Randy Mueller z Vítkovic, překonaný brankář Českých Budějovic Dominik Hrachovina a autor gólu Petr Chlán z Vítkovic.

Zanedlouho mohl Hovorka i vyrovnat, ale Stezka byl proti. A tak hosty potrestal Chlán, který se podobně jako Fridrich protáhl kolem hrazení a zblízka překonal uzdraveného Hrachovinu, který se do sestavy Motoru vrátil po více než měsíci.

Budějovičtí přesto dále se soupeřem drželi krok a na ledě to moc nevypadalo, že proti sobě hrají nejlepší tým na domácím ledě proti tomu nejhoršímu venku. Ve 25. minutě Motor také snížil, když Stezkovi proklouzla za záda Šenkeříkova střela. Hostující bek tak mohl proti svému někdejšímu klubu oslavit svůj první gól v ročníku.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Daniel Gazda z Českých Budějovic, Vojtěch Lednický z Vítkovic, brankář Českých Budějovic Dominik Hrachovina a Lukáš Krenželok z Vítkovic.

Bukarts pak promarnil šanci na čtvrtý gól, což Vítkovice přišlo draho. V 37. minutě ztratily kotouč za vlastní brankou, Strnadovu ránu Stezka navíc smolně vyrazil přímo na Pechovu hůl, která zblízka vyrovnala.

Domácí však do třetí části vstoupili opět o něco aktivněji a ke třem bodům je přiblížil Gewiese, který bombou od modré čáry překonal Hrachovinu. Protože pak vítězství nepojistili, museli se v závěru bránit proti šesti hráčům soupeře, který si však vyloženou šanci nevytvořil.

22. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Motor České Budějovice 4:3 (3:1, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Roberts Bukarts (Mueller, Krieger), 7. Fridrich (Mikuš, Stezka), 18. Chlán, 48. Gewiese (L. Kovář, Kalus) - 15. Strnad (Gulaš, Gazda), 25. Šenkeřík, 37. Pech (Strnad, Gulaš). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 5045.
Vítkovice: Stezka - Raskob, Koch, Grman, Mikuš, Gewiese, L. Kovář, Stehlík - Lakatoš, Chlán, Fridrich - Mueller, Krieger, Roberts Bukarts - Kalus, Lindberg, Dej - Lednický, Marosz, L. Krenželok. Trenér: Holaň.
České Budějovice: Hrachovina - Vráblík, Štencel, Bindulis, Gazda, Hovorka, Šenkeřík - Gulaš, Pech, Strnad -Vlaský, M. Hanzl, Dzierkals - Přikryl, Toman, Čachotský - Karabáček, Vopelka, Tomeček. Trenér: Modrý.

Reklama