Hlavní obsah

Vítkovice - Liberec 1:4Trápení pokračuje, Vítkovice doma propadly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Vlach 0 : 1
32. Filippi 0 : 2
47. Ivan 0 : 3
49. Bitten 1 : 3
53. Rychlovský 1 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce zvítězili v dohrávce 45. kola extraligy ve Vítkovicích 4:1. Souboj dvou sousedů v tabulce rozhodl svým šestnáctým gólem v sezoně Tomáš Filippi a Severočeši se bodově dotáhli na svého rivala na šestém místě tabulky. Od října 2018 Bílí tygři dokázali v Ostravě zabodovat posedmé v řadě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Závar před brankou HC Vítkovice Ridera během extraligového utkání s Libercem.

Článek
Fotogalerie

Hosté se v Ostravě představili necelých čtyřiadvacet hodin po prohře na ledě posledního Zlína a brzy po startu museli čelit šanci domácího Bittena, který však sólo na Kváču neproměnil.

Dál se pak hrál vyrovnaný zápas, ve kterém si Severočeši získali náskok v přesilovce. A to když se v 15. minutě Šmídova střela od gólmana Stezky odrazila před Vlacha, který z voleje pohotově umístil puk do branky.

Domácí se proti soupeři hrajícímu bez Grígera či Klepiše nemohli příliš prosadit ani ve druhém dějství. Jednu z mála gólových situací před Kváčou Bondra s Maroszem překombinovali a přišlo je to draho, protože Filippi si mezi kruhy přitáhl odražený puk a zápěstím ho jistě poslal nad Stezkův beton. Jeho šestnáctý gól sezony znamenal dvoubrankové vedení a větší klid pro Liberec.

Severočeši vedení ještě navýšili v třetí části. Poté, co nevyužili přesilovku, pokračoval jejich tlak v útočném pásmu a Ivan ho zúročil třetí brankou.

Domácí pak zápas na pár minut přece jen zdramatizovali. Bitten po skrumáži na brankovišti snížil na 1:3 a v následné přesilovce Liberec od kontaktního gólu po střele Solovjova uchránila tyčka. Vítkovické naděje pak ale uhasil Rychlovský, který zachytil přihrávku Kocha a Stezku překonal počtvrté.

Domácí v závěru mohli v oslabení snížit, ale i největší šanci Bondrovi chytil Kváča. Vítkovice prohrály čtvrtý z posledních pěti zápasů.

Tipsport extraliga
45. kolo:
Vítkovice - Liberec 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 49. Bitten - 15. J. Vlach (Šmíd, Birner), 32. Filippi (Birner, Melancon), 47. M. Ivan (Zachar), 53. Rychlovský. Rozhodčí: Kika, Úlehla - Frodl, Komárek. Vyloučení: 6:4, navíc Flick 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 1000 (omezená kapacita)
Vítkovice: Stezka - R. Polák, Solovjov, J. Stehlík, Pedan, L. Kovář, Koch, od 21. navíc Plášil - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - Kalus, Flick, Bitten - R. Bondra, Marosz, Bernovský - Fridrich, Chlán, Lednický. Trenér: Holaň.
Liberec: Kváča - Štibingr, Šmíd, Melancon, M. Ivan, Šedivý, Derner, Aubrecht - Birner, Filippi, Faško-Rudáš - Ordoš, P. Jelínek, Zachar - J. Vlach, Šír, Rychlovský - Jiruš, Čederle, Klapka. Trenér: P. Augusta.

Reklama

Související témata: