Hlavní obsah

Trefa v pravý čas. Jergl ukončil čekání na gól a zařídil pro Hradec výhodu domácího ledu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V přímém souboji o osmou příčku po základní části zajišťující start předkola play off na vlastním ledě měli dlouho navrch domácí hokejisté Vítkovic. Od 3. minuty zásluhou Patrika Zdráhala vedli, hostům z Hradce Králové ale stačilo k udržení výhodnější pozice jakkoli bodovat, což se jim zásluhou gólu Aleše Jergla povedlo.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vítkovice - Hradec Králové, nájezdy (52. kolo)Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

52. kolo: Vítkovice - Hradec Králové

V nájezdech přidal Jergl druhý gól, hosté zvítězili 2:1 a ve středu proti stejnému soupeři vstoupí do play off na svém ledě. „Vyhráli jsme zápas, pro mentální stránku je strašně důležité před play off vyhrát poslední zápas. A tentokrát k tomu byla i přidaná hodnota, že začínáme doma. To je tak ale všechno. Narazíme na velmi těžkého soupeře, očekáváme těžkou sérii a dnešní zápas to jen potvrdil,“ řekl Peter Frühauf, asistent trenéra Hradce Králové Tomáše Martince.

„Ty naše neustálé remízy, to je taková skoro tradice. Dneska nám ale ten bod pomohl k tomu, že budeme začínat na svém ledě, což je pro nás důležité a pro tohle jsme si sem jeli,“ řekl střelec vyrovnávací a v nájezdech i vítězné branky Aleš Jergl.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vítkovice - Hradec Králové 1:1 (48. Jergl)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Trefil se poprvé od 3. ledna (doma proti Kladnu).„Konečně, na ten gól jsem čekal snad dvacet zápasů. Už jsem z toho byl docela špatný. Doufám, že si to přenesu do play off. Ale netrápil jsem se jen já. Těžko dáváme góly, je to celou sezonu pořád dokola. Šance máme, ale potřebujeme se dostat i k dorážkám a být silnější v předbrankovém prostoru,“ řekl Jergl.

Vítkovičtí potřebovali k posunu na osmou příčku doma Hradec Králové porazit v základní hrací době. Jakákoliv bodová ztráta je odsoudila k tomu, že odplatu za bolestné vyřazení v minulém semifinále budou začínat na východě Čech.

„Věděli jsme, že hrajeme o výhodu domácího prostředí a chtěli jsme uspět. Výsledek hodně ovlivnila třetí třetina, ve které jsme hráli zbytečně pasivně a dovolili soupeři srovnat. Je to pryč, nedá se s tím už nic dělat. Ještě před měsícem jsme měli úplně jiné starosti, ale hráči se nastartovali a můžeme se těšit na play off. Za to jsem jim po zápase poděkoval,“ uvedl vítkovický trenér Pavel Trnka.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vítkovice - Hradec Králové 1:0 (3. Zdráhal)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Šéf vítkovické střídačky i v posledním utkání před play off při nominaci ukázal na brankáře Lukáše Klimeše, dá se proto předpokládat, že jednička pro start vyřazovací části je v Ostravě daná.

„Zvažovali jsme, že mu tentokrát dáme volno. Ale Lukáš chytá výborně, proto jsme se rozhodli, že ho v bráně necháme,“ prozradil Trnka. „Nechal jsem to na trenérech, nijak jsem to s nimi neřešil. Nejsem typ, který by si řekl o to, že potřebuje odpočívat,“ pousmál se Klimeš.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vítkovice - Hradec Králové 1:2 sn (rozh. nájezd Jergl)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Vítkovický brankář v minulé sezoně kryl záda Aleši Stezkovi, v sedmizápasové sérii s Hradcem Králové odchytal čtvrtý (2:1) a první třetinu pátého (3:2 v prodloužení) utkání. „Jdeme zase na sebe, co k tomu říct. Bude to zase obrovská bitva. Ten dnešní zápas už byla taková příprava, možná už vlastně play off zápas, bitva o každý metr,“ přemítal Klimeš a připustil, že vzpomínky na bitvy z minulého play off jsou v hlavách mnohých aktérů stále živé.

Generálka na nadcházející předkolo to jen ukázala. Několikrát se do sebe oba tábory na ledě pustily, nejatraktivnější byla bitka mezi Kevinem Klímou a domácím Rihardsem Bukartsem na konci první části, kterou hostující rohovník na body vyhrál. „Dokázali jsme si, že se jim dokážeme fyzicky vyrovnat a v soubojích nebudeme ustupovat. Zároveň víme, že musíme být disciplinovaní, protože nechceme dát soupeři možnost hrát přesilovky,“ zdůraznil Frühauf.

Reklama