Hlavní obsah

Změna, Dynamo si na pohár sáhlo! Základní část se podceňuje, chceme to oslavit, líčí Sedlák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před rokem se pardubičtí hokejisté na Pohár Jaroslava Pouzara za vítězství v základní části extraligy báli snad i podívat. Po jeho obhajobě tentokrát pověrčivost zbourali, kapitán Lukáš Sedlák ho převzal do náruče a sáhlo si na něj i pár dalších hráčů. „Minulý rok jsme si nesáhli a titul pak nezískali, tak jsme si řekli, že to teď nebudeme řešit,“ vysvětloval obránce Jan Košťálek, jenž gólem přispěl k vysokému vítězství 7:2 nad Českými Budějovicemi v posledním 52. kole.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice vytvořily rekord 121 bodů a převzaly Pohár Jaroslava Pouzara.Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Ještě dlouhé desítky minut pak přímo na ledě s pohárem probíhalo focení. „Jsem toho názoru, že když něco vyhrajeme, s pokorou to přijmeme, ale také náležitě oslavíme. Myslím si, že si to zasloužíme. Vítězství v základní části je trochu podceňované, má to svou hodnotu,“ mínil Sedlák.

Dynamo díky vysoké výhře v 52. kole navíc vytvořilo nový rekord základní části se 121 body, když o tři body překonalo osm let starý zápis Liberce. „Super výkon. Základní část ukazuje vyrovnanost výkonů, v tom je hodně těžká. Musíte každý zápas odehrát na sto procent. A my jsme mnohokrát ukázali, že ani ztracený výsledek není ztracený,“ oceňoval Sedlák, jenž dvěma trefami ještě bojoval i o prvenství v tabulce střelců.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice - České Budějovice 6:1 (38. Sedlák)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Trochu jsem na to pomyslel,“ uznal po utkání. Na libereckého Jakuba Rychlovského nakonec ztratil jediný gól. To i přesto, že v sezoně devět utkání chyběl kvůli zranění. „Bylo by to ještě něco navíc, individuální ocenění jsou také trochu podceňovaná,“ tvrdil 31letý centr.

Práci svěřenců si pochvaloval i trenér Marek Zadina. „S projevem a přístupem jsem naprosto spokojený. Kluci hrají s elánem a velkým chtíčem. Rekordu si ceníme, je to výborný úspěch,“ liboval si kouč.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice vs. Banes Motor Č. Budějovice 7:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

Na společné focení nazuli brusle i i Martin Kaut s Liborem Hájkem, kteří jsou aktuálně na marodce. „Snad jim dá doktor zelenou a budou na play off připraveni,“ doufá Zadina. Hráčům teď dá čtyřdenní volno, pak se tým začne připravovat na čtvrtfinále, které odstartuje 15. března proti nejhoršímu celku z předkola. „Kluci si odpočinek zaslouží, stráví chvilku s rodinami,“ podotkl Zadina.

Naopak Motor nemá na relaxaci žádný čas. V případě vítězství ještě mohl pomýšlet na přeskočení Komety a přímý postup do čtvrtfinále, po debaklu však končí šestý a od středy vyzve Karlovy Vary.

„Předkolo je velice nepříjemné. Makáme celou sezonu, skončíme šestí, jdeme na jedenáctého a stačí, aby se nám týden nevydařil… Ale my uděláme maximum, abychom do čtvrtfinále proklouzli,“ řekl trenér Jihočechů Ladislav Čihák.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články