Hlavní obsah

Tři kluby se oblékly do speciálních dresů a ty jim přinesly tři výhry. Jágr v růžovém naskočil na rozbruslení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned tři hokejové týmy oblékly v 50. extraligovém kole netradiční „oděv“ a všem přinesl výhru. Růžové Kladno si připsalo druhé vítězství v řadě, tentokrát i s první nulou brankáře Mitense. Modré Pardubice si zajistily Pohár Jaroslava Pouzara pro vítěze základní části a Vítkovice se zase díky triumfu nad Kometou derou do osmičky. Proč ale tyto tři zmíněné kluby nastoupily ve speciálních dresech?

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Tři týmy v rámci 50. kola nastoupily ve speciálních dresechVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

U každého z celků je důvod různý. Kladenští se proti Litvínovu oblékli do růžové s pozměněným znakem svého rytíře (ten se výjimečně usmíval), aby podpořili nadační fond Úsměv nejen pro Kryštofa. Ten pomáhá lidem s rakovinou a jejich blízkým.

„Je to pro všechny, kterým život převrátilo naruby onkologické onemocnění. Tak jako před několika lety Tiborovi a Marii Abelovým. Jejich syn Kryštof podlehl agresivní nemoci po těžkém boji ve 22 letech. Na počest jeho odkazu se rodiče rozhodli založit nadační fond, který lidem postiženým nemocí a jejich blízkým ukazuje možnosti, kde čerpat pomoc, pochopení a podporu. Je tady proto, aby měli lidé důvod usmát se i v těžké situaci a nemuseli bloudit sami,“ vysvětlili Rytíři na svých stránkách.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Rytíři Kladno vs. HC Verva Litvínov 2:0Video: Tipsport Extraliga / BPA

Fondu pak předali šek na sto tisíc, navíc dresy bez reklam jdou do dražby, výtěžek z ní rovněž podpoří dobrou věc. Jeden z dresů oblékl také Jaromír Jágr, avšak pouze na rozbruslení, při zápase spolutrénoval na střídačce. Výhra 2:0 jistě těší, byť už Kladno od jisté baráže neochrání.

To na zcela opačném pólu tabulky jsou Pardubice. I ty měly proti Karlovým Varům speciální dresy, kterými oslavovaly Dynamický den. „Ten má ukázat, že organizace Dynama nesymbolizuje pouze slavnou minulost, ale očekává také rozmanitou budoucnost,“ píše klub.

Vzhledem k tomu, že Pardubice po výhře 6:2 získaly pohár pro vítěze základní části, je dost možná v play off rozmanitá budoucnost vskutku čeká.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice vs. HC Energie Karlovy Vary 6:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

A co Vítkovice? Ty nastoupily v retrodresech, které odkazují na sté výročí tzv. Velké Ostravy.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Vitkovice Ridera vs. HC Kometa Brno 2:0Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Tehdy byly položeny základy moderní městské aglomerace, jakou známe dnes. Ostrava se tím přerodila z periferního souměstí několika menších celků v pulsující stotisícovou metropoli na rozhraní Moravy a Slezska a i v rámci tehdejšího Československa se stala třetím nejlidnatějším městem republiky,“ popsal klubový web Vítkovic.

Vítkovice pak rozhodly v třetí části dvěma góly Rihardse Bukartse. Lukáš Klimeš vychytal sedmou nulu. A tak i jim speciální dresy přinesly štěstí.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články