Hlavní obsah

Tři parádní nahrávky a třikrát jsem do toho plácl, culí se Koblasa. Tomek raději smazal sítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tenhle tah litvínovským trenérům vyšel naprosto úžasně. Nicolas Hlava po přesunu od bratrů Kašových rozhodl pátý duel čtvrtfinále na brněnském ledě, místo něj do nejnebezpečnější formace zamířil Petr Koblasa. A ten zazářil o dva dny později hattrickem. Díky tomu Verva prolomila prokletí domácích týmů, zvítězila 4:1, v sérii 4:2 na zápasy a postoupila do semifinále. „Dostal jsem tři parádní nahrávky, třikrát jsem do toho plácl a všechny tři puky naštěstí skončily v síti,“ culil se Koblasa.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Litvínov - Brno, Koblasův hattrickVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Když se realizačnímu týmu prohození produktivních forvardů vyplatilo už v Brně, neměli důvod nic měnit. „Není to nic geniálního. Nechali jsme změnu i pro tenhle zápas, rozhodování těžké nebylo,“ líčil kouč Severočechů Karel Mlejnek. „Ondra i David Kašovi to přijali naprosto bez problémů, Petra Koblasu znám od šestnácti let, ten se přizpůsobí všemu,“ usmál se trenér.

Třicetiletý útočník nejprve otevřel skóre v 6. minutě, ve druhé třetině pak zvyšoval na 3:1, když už po 24 sekundách zareagoval na kontaktní gól Komety. Obě trefy mu přichystal Ondřej Kaše. „Připravil mi to parádně. On i brácha jsou zkušení hráči ve skvělé formě. Těžil jsem z jejich hry,“ líčil Koblasa.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Verva Litvínov vs. HC Kometa Brno 4:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

Litvínov byl v utkání od začátku dravější a chtěl sérii ukončit už na domácím ledě. „Hráli jsme skvěle od první do poslední minuty a soupeře jsme k ničemu nepustili. Měli jsme jasně navrch,“ hodnotil Koblasa, který před druhou sirénou v přesilovce zkompletoval hattrick, pro Litvínov první v historii play off. „Jsem rád za každý gól. Když se povedou tři, je to samozřejmě ještě lepší,“ usmál se produktivní forvard, jenž oslavil druhý třígólový večer v extraligové kariéře.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Litvínov - Brno 4:1 (38. Koblasa)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Brno se sice ještě ve třetí části snažilo o zvrat, ale na skvěle chytajícího bývalého spoluhráče Mateje Tomka už nevyzrálo. „Celá série byla extrémně náročná a pro mě o něco speciálnější. Budu samozřejmě muset něco zaplatit do týmové kasy,“ culil se 26letý slovenský gólman.

Předchozí domácí duely mu nevyšly podle představ, dokázal se však skvěle oklepat a v neděli i v úterý znovu zavřel branku. „Jsem extrémně rád, že mě podrželi trenéři, že jsem resetoval hlavu a pomohl týmu,“ prohlásil Tomek a prozradil i svůj recept na úspěch.

Čtvrtfinále play off: 6. zápas Litvínov - Brno

„Dal jsem si detox od sociálních sítí. Před sérii jsem si dočasně deaktivoval Instagram i Facebook. Určitě mi to pomohlo pro vyčištění hlavy,“ mínil brankář. „Nejvíc mi ale pomohla rada, kterou mi dal před odchodem z Brna právě trenér brankářů Komety Jan Švaříček. Ale tu si nechám pro sebe,“ zůstal tajemný Tomek.

Verva slaví postup do semifinále po devíti letech, kdy v roce 2015 slavila premiérový titul. A tak není divu, že fanoušci zůstávali na stadionu ještě několik desítek minut po zápase a vyvolávali hráče zpět na led. A hokejisté v následujících dnech ani nebudou moct vyjít mezi lidi. „Schovávat se ale nemusíme, přes hubu snad od nikoho nedostaneme,“ vtipkoval Koblasa. „Nějak to oslavíme, ale ne moc, na to není prostor,“ uvědomoval si.

Severočeši zatím semifinálového soupeře neznají. Pokud ovládne sedmé utkání poslední série Třinec, půjdou na Pardubice. Jestli zvítězí České Budějovice, narazí Litvínov na Spartu. „Těžké mezi takovými týmy vybírat. Oba jsou giganti. Ale nevidím důvod, proč bychom si nemohli věřit, ať už dostaneme kohokoliv,“ velel Koblasa.

„Chceme toho, kdo na nás padne. Padni komu padni,“ řekl jen kouč Mlejnek. „Já jsem hlavně rád, že mužstvo ukázalo, že chce hrát sezonu i v dubnu. Připravili jsme speciální program. Ve středu se hráči vybruslí a zregenerují, pak dostanou volno,“ doplnil trenér.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články