Hlavní obsah

Třinec hazardoval, ale výhru urval. Víme, čím si teď Sparta prochází, tvrdí Adámek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O nohy bránícího útočníka Sparty otřel v první třetině svou gólovou střelu. Svou první trefu v letošním play off mohl obránce hokejového Třince Marian Adámek slavit o to víc, protože pomohla Ocelářům k výhře 3:2 nad Spartou. Závěr pátého semifinále si ale Slezané zkomplikovali a od vyrovnání Sparty je uchránil až zásah videa.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Třinec, neuznaný gól domácího Moravčíka Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Semifinále play off: 5. zápas Sparta - Třinec

Útočník Sparty Filip Chlapík velel, že se v úterý nesmí opakovat scénář z předchozího zápasu, kdy Sparta zaspala v první třetině. Přesně to se ale stalo, nabuzených Ocelářů byl plný led. Daňo a Adámek se postarali o dvě trefy, pak hrál Třinec svůj defenzivní hokej.

Mariane, výkon v první třetině jste si asi pochvalovali, že?

Přistoupili jsme k tomu výborně, šli si za vítězstvím. Po dvou gólech se nám hrálo lépe a tentokrát jsme tahali za delší konec provazu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Třinec, parádní první třetina v podání OcelářůVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Změnili jste něco oproti předchozím zápasům v Praze?

Chtěli jsme být trochu aktivnější a nenechat Spartu rozestavit v útočném pásmu. Na konci nás zmáčkli, ale Kacetl v bráně byl jako zeď.

Jak vám bylo po gólu na 3:3, který sudí nakonec neuznali?

Věděli jsme, že někdo strčil do gólmana, ale netušili jsme, jestli gól padl po kontaktu s naším hráčem. Naštěstí jsme se rozhodli si vzít výzvu. Bylo to trošku déjà vu z druhého semifinále, kdy Sparta srovnala pět sekund před koncem, a nakonec jsme prohráli. Teď jsme měli štěstí my.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Třinec, branka Chlapíka na 1:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

Koncovky vám ale dělají problém. Čím to?

Umíme si to zkomplikovat. Řekl bych, že poslední dobou máme závěry trochu infarktové. Poslední dvě minuty jsme nehráli dobře, zbytečně jsme se nechali Spartou zatlačit. Pak už je to jen o tom, jestli nás jejich střely trefí. Hazardovali jsme, příště musíme být lépe připraveni.

Emocí na ledě ubylo. Překvapilo vás to?

Asi to souvisí s tím, že nikdo nechce udělat nějakou blbost, kterou by tým oslabil. Všichni hrají zodpovědně. My i Sparta. Je třeba udržet nervy na uzdě.

A ve vašem případě otočit sérii z 0:3 na zápasy.

Podobný průběh jsme zažili už ve čtvrtfinále. Víme, čím si Sparta prochází. Pořád jsme to ale my, kdo prohrává. Teď budeme hrát ve čtvrtek doma před našimi fanoušky. Ale v sobotu bych se ještě rád do Prahy vrátil.

Reklama