Hlavní obsah

Třinec už prožíval déjà vu, dvakrát uznaný gól nakonec sudí odvolali. Chlapík: Tušili jsme to

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Složení extraligového finále zůstává nadále nekompletní. Hokejisté Třince totiž v úterý na ledě Sparty přiživili svou naději na obrat semifinále. V Praze zvítězili 3:2 a snížili stav série hrané na čtyři vítězná utkání na 2:3. Závěr utkání ale přinesl zápletku, za kterou by se nestyděli ani nejslavnější spisovatelé dramat.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Třinec, neuznaný gól domácího Moravčíka Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Semifinále play off: 5. zápas Sparta - Třinec1/15

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Kanaďan Helewka v 57. minutě přebírá nahrávku od Hrehorčáka, udělá kličku bránícímu Sobotkovi i brankáři Kovářovi a zasouvá puk do prázdné branky. Třinec je na nohou, vede o dvě trefy a míří za vítězstvím. Sparta se ale vzedmula k témeř velkolepému finiši.

Prakticky hned po vhazování totiž odvolala brankáře a v šesti hráčích na ledě Chlapíkovou druhou trefou v zápase rychle snížila na 2:3. Po znovuzahájení hry se navíc opět usadila v pásmu a při dalším risku bez gólmana po skrumáži před brankou dopravil puk těsně za brankovou čáru Moravčík. O2 arenu pohltila euforie, hosté byli rozčilení. Po právu, trefě předcházel faul na brankáře Kacetla.

Jenže sudí gól uznali, pak se šli podívat na video a svůj verdikt potvrdili. Až poté přispěchali Oceláři rychle s trenérskou výzvou za nedovolené bránění brankáři. A byli úspěšní. Horská dráha emocí. „Bylo to jako déjà vu z minulého zápasu v Praze, kdy nám srovnali pět sekund před koncem. Tentokrát bylo štěstí na naší straně,“ vrátil se třinecký obránce Marian Adámek ke druhému semifinále, které Sparta vyhrála 3:2 v prodloužení.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Sparta Praha vs. HC Oceláři Třinec 2:3Video: Tipsport Extraliga / BPA

I sparťané tušili, že se o vyrovnání ještě budou muset na ledě poprat ve zbývajících dvou minutách. „Tušili jsme, že to asi gól nebude. Věděli jsme, že Jani (Lajunen) najel do gólmana a asi to neuznají,“ mrzelo domácího střelce Filipa Chlapíka.

Ten hledal důvod prohry jinde. Pražanům totiž vůbec nevyšla první třetina. V té se Oceláři prosadili hned dvakrát, a to ještě Nestrašil zahodil v přesilové hře takřka nemožné. „Podruhé za sebou nám utekla první třetina,“ nechápal Chlapík. Tlak z beder svých i spoluhráčů však zkouší sejmout. „Nic se neděje, pořád vedeme 3:2 na zápasy,“ uklidňoval 26letý útočník.

Třinec po zbytek zápasu ilustroval styl, který ho dovedl ke čtyřem titulům v řadě. Po povedené první třetině se začal soustředit na defenzivu a Spartu místy až deptal důsledným bráněním prostoru před vlastní brankou. Jen ve druhé třetině zaznamenali Oceláři 14 zablokovaných střel. Třetí část měli dlouho pod kontrolou, dokud nezačal sparťanský kolotoč ve hře bez gólmana.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Třinec, závěrečné oslavy Třince po utkáníVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Ale umíme si to zkomplikovat, závěry zápasů bývají trošku na infarkt. Ale ukopali jsme to a jedeme domů na další zápas,“ těšilo Adámka, který si v O2 areně stěžoval na velké teplo. „Nicméně rád se sem do něj ještě v sobotu vrátím,“ plánoval s tím, že právě v sobotu by se v Praze hrálo případné sedmé semifinále, pokud by Oceláři doma ve čtvrtek uspěli.

Třinec si ale může projít stejnou cestou, kterou absolvoval ve čtvrtfinále s Českými Budějovicemi. Jen teď kráčí v jejich šlépějích. Jihočeši totiž o kolo dřív prohrávali už 0:3 na zápasy, ale sérii dotáhli k rozhodujícímu duelu. Motivaci má čtyřnásobný mistr velkou. Stále platí, že žádnému týmu se nepodařilo v extraligovém play off postoupit, pokud padl v prvních třech bitvách.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.