Hlavní obsah

Třinec na hraně propasti. Nevzdáme se, burcuje Moták

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Čtyřletá třinecká extraligová nadvláda je ve vážném ohrožení. Vítězové posledních čtyř mistrovských titulů a čtrnácti předchozích sérií play off prohráli v semifinále se Spartou na domácím ledě 2:3 v prodloužení a v sérii ztrácejí už 0:3 na zápasy. A to je stav, který v extraligovém play off ještě nikdo nedokázal otočit.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Sparta, Šenkeřík dostal čtyřminutový trest za hru vysokou holí.Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Takový zápas jsme předpokládali, těžký, vyrovnaný. Třinec je výborný mančaft, čtyřikrát vyhrál titul, víme proč. Každý zápas bude těžší a těžší a my jsme připravení na dlouhou sérii. Tohle byl jen jeden vyhraný zápas, zítra se jede znovu,“ nechtěl trenér Sparty Pavel Gross ani pomyslet na to, že je jeho tým velmi blízko tomu ukončit třinecké panování.

Oceláři dokázali ve třetím zápase semifinálové série dvakrát odpovědět na sparťanské góly, druhé vyrovnání Tomáše Kondrátka tři minuty před třetí sirénou poslalo utkání do prodloužení a v něm byli Třinečtí dlouho lepší. V 71. minutě ale udeřil domácí obránce Petr Šenkeřík nešikovně vysokou holí do obličeje Ondřeje Najmana, za což vyfasoval čtyřminutový trest. A hráči Sparty nabídnutou výhodu dokázali využít.

Semifinále play off: 3. zápas Třinec - Sparta1/19

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Blízko gólu byl už Chlapík, který trefil tyč, o pár vteřin později ale od modré prostřelil všechno včetně brankáře Kacetla obránce Jakub Krejčík. „Šance byly na obou stranách, pomohli jsme si přesilovkou, ve které jsme se v předchozích zápasech trošku trápili,“ uvedl Gross, jehož tým podruhé v řadě zvládl s Třincem prodloužení. „Je dobré, že umíme najít cestu v těch těsných zápasech, určitě to hráčům pomůže. Je to ale už minulost, teď se musíme připravit na zítřek,“ říkal trenér Sparty.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Sparta, Daniel Voženílek sleduje dnešní duel jen z tribuny.Video: Tipsport Extraliga / BPA

Třinec nemohl v utkání využít služeb zraněného brankáře Marka Mazance a útočníka Daniela Voženílka, jemuž byl za faul na Filipa Chlapíka ve druhém utkání série dodatečně vyměřen jednozápasový trest, také hosté ale přišli o klíčového hráče. V úvodu druhé třetiny předvedl podobný zákrok jako Voženílek obránce Sparty Michal Kempný, narazil na hrazení Patrika Hrehorčáka a byl rozhodčími odeslán do kabin s trestem do konce utkání.

„Chyběl, samozřejmě. Každý chybí. Ale více se k tomu nebudu vyjadřovat. Disciplinární trest není v našich rukách, to nemůžeme nijak kontrolovat,“ oznámil Gross. A situaci ne nepodobnou té, za kterou Voženílek nedostal ve druhém zápase žádný trest, následně mu ale stopku vystavila extraligová disciplinárka, nechtěl rozebírat ani trenér Třince Zdeněk Moták.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Sparta, Kempný fauloval Hrehorčáka a dohrál.Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Pokud není hráč zraněný a pokračuje dál ve hře, tak mě to nezajímá. Samozřejmě jde o zdraví hráče, ale je to jedno, protože zasedne disciplinární komise, odvolací komise a uvidíme, co z toho vypadne,“ předpovídal Moták.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Sparta má zatím v semifinále navrch. Andrej Nestrašil z Třince a nad ním Vladimír Sobotka ze Sparty.

Jeho tým je po třetí porážce v hodně nekomfortní pozici a stojí před zatím nezdolanou výzvou. Otočit sérii z nula tři se v extraligovém play off nikomu nepodařilo. Třinečtí navíc se Spartou v této sezoně prohráli všech sedm utkání. „Tohle je ale play off,“ prohodil Moták.

„My prostě musíme dát více než dva góly, protože góly rozhodují. Nechci se vymlouvat na smůlu nebo štěstí. Prostě potřebujeme ty puky dostávat do předbrankového prostoru tak, aby se jakkoli odrazily za brankovou čáru soupeře. Prohráváme, ale my se nevzdáme a budeme pracovat dál,“ zdůraznil Moták.

Reklama