Hlavní obsah

Třinec nabírá nový směr. Kouč Varaďa má dát větší šanci mladým hráčům

Třinec
Aktualizováno

Potvrzeno. Novým trenérem třineckých Ocelářů je Václav Varaďa. Bývalý útočník a současný kouč reprezentační osmnáctky podepsal v Třinci smlouvu na příští tři roky.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Novým trenérem hokejistů Třince se stal bývalý útočník Václav Varaďa.

Článek

„Je to pro mě velká výzva a nesmírně si vážím toho, že ta nabídka přišla. Je mi jasné, že nás všechny čeká spousta práce. Toho já se ale nebojím," řekl Varaďa.

Někdejší finalista Stanley Cupu s Buffalem nahradil na postu hlavního trenéra odvolaného Vladimíra Kýhose. „Dlouhá léta se snažíme zakomponovat do týmu mladé hráče, ale výrazně se nám to nevedlo. Václav prošel třineckou mládeží, zná poměry v klubu. Něco tady dokázal, proto jsme zvolili právě jeho," řekl sportovní manažer Jan Peterek.

Varaďa už na lavičce Třince stál. Před rokem a půl dělal asistenta Jiřímu Kalousovi. Z pozice hlavního trenéra ale povede extraligový tým poprvé v kariéře. „Do Třince se vracím rád. Zažil jsem tu hezké roky jako hráč, parádní období jsem tu prožil i jako asistent trenéra a věřím, že hráčům můžu předat spoustu zkušeností, které jsem získal během kariéry," pověděl Varaďa, který v polovině minulé sezóny převzal třinecké juniory a získal s nimi titul mistra České republiky.

Nová cesta

K týmu by se měl připojit po návratu z mistrovství světa do 18 let, které ve čtvrtek začíná na Slovensku. „Od kteréhokoliv trenéra, kterého jsme v minulosti angažovali, jsme chtěli, aby zakomponoval do týmu mladé hráče. Každý z nich to na předsezónní tiskové konferenci slíbil, ale nikdy se to nestalo. Věříme, že se to s Varaďou podaří," řekl prezident klubu Ján Moder.

„Rozhodli jsme se jako klub vyrazit novou ocelářskou cestou. Máme kvalitní mládež, naše juniorka vyhrála loni na jaře titul, letos byla opět ve finále, podařilo se nám kvalitně vystavět i projekt partnerského klubu ve Frýdku-Místku a nechceme, aby nám takto nákladně vychovaní hokejisté odcházeli do jiných klubů za tabulkovou cenu jen proto, že si u nás extraligu vinou nabitého kádru nezahrají. To ale neznamená, že chceme hrát baráž. Cíle zůstávají pořád vysoké," vysvětluje změnu kurzu v třineckém klubu Moder.

O jménech svých asistentů nemá zanedlouho 40letý Varaďa jasno nemá. „Jméno budoucího asistenta je plně v mé kompetenci, ale oznámím ho zřejmě až později. S největší pravděpodobností až po mistrovství světa „osmnáctek". Teď se chci soustředit na tento cíl a udělat s reprezentací na šampionátu dobrý výsledek. Po návratu ze Slovenska už budu ovšem svou energii soustředit pouze na Oceláře," řekl Varaďa.

Reklama

Související témata: