Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Třinec 3:4 PPTřinec otočil v Boleslavi a je krok od finále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Kelemen 1 : 0
28. Bičevskis 2 : 0
42. Vrána 2 : 1
48. Flynn 3 : 1
59. Hrňa 3 : 2
59. Vrána 3 : 3
62. Hrňa 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince otočili třetí zápas semifinále play off extraligy na ledě Mladé Boleslavi, a přestože v 58. minutě prohrávali 1:3, vyhráli 4:3 v prodloužení. Oceláři vedou v sérii hrané na čtyři výhry 3:0 a v pátek si mohou zajistit postup do finále. Utkání rozhodl v čase 61:12 třetí brankou vstřelenou v přesilových hrách Erik Hrňa.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost třineckých hokejistů, je vyrovnáno.

Článek

Středočechům se ideálně vydařil začátek, již po 102 sekundách hry otevřel skóre Kelemen, který pohotově dorazil Lunterovo nahození na branku. Slovenský útočník si připsal osmý gól v play off a po 189 minutách a 3 sekundách ukončil neprůstřelnost brankáře Kacetla. Oceláři teprve podruhé ve vyřazovací části prohrávali.

Třinečtí, v jejichž sestavě chyběl distancovaný elitní útočník Růžička, byli následně střelecky aktivnější. Krošelj ale v 5. minutě zlikvidoval Marcinkovu šanci, poradil si i s gólovou dorážkou Daňa po Chmielewského pokusu. Domácí se v útočném pásmu výrazněji ukázali až v závěru první třetiny, druhý gól ale přidat nedokázali.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva brankář Mladé Boleslavi Gašper Krošelj zasahuje proti Tomášovi Marcinkovi z Třince, brání Martin Ševc z Mladé Boleslavi.

Na začátku druhé části Bruslaři nevyužili první přesilovou hru, ve 28. minutě se jim ale podařilo zvýšit na 2:0. Bičevskis překonal Kacetla střelou schovanou za bránícím Daněm a do třinecké branky se postavil Mazanec. Kouč Varaďa se totiž rozhodl stáhnout Kacetla, který v play off udržel už třikrát čisté konto, ze hry.

Slezané si vytvořili místy až drtivý tlak, domácí se ale i díky pozornému Krošeljovi ubránili a ve druhé třetině neinkasovali. Po 13 sekundách třetí části byl vyloučen domácí Ševc a Třinec v přesilovce zásluhou Vrány snížil. Mladé Boleslavi se ve 49. minutě podařilo získat dvougólový náskok zpátky. Kousal přebruslil Marinčina, přihrál před branku a Flynn překonal Mazance.

Hosté však v závěru dokázali zápas zdramatizovat a vyrovnat. Při Najmanově vyloučení navíc odvolali brankáře a Hrňa snížil na 2:3. Jeho gól musel potvrdit videorozhodčí, neboť Krošelj střelu lapačkou chytil, ale až za brankovou čárou. O 17 sekund později při pokračující power play Douderovo nahození tečoval Vrána a vyrovnal. Středočeši tak stejně jako ve čtvrtfinále proti Hradci Králové v závěru základní hrací doby přišli o vítězství.

Na rozdíl od Mountfieldu ale Bruslaři zápas do vítězného konce nedovedli. V čase 60:23 byl vyloučen Ševc a Hrňa v přesilovce rozhodl.

Semifinále play off hokejové extraligy - 3. zápas:
BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 3:4 v prodl. (1:0, 1:0, 1:3 - 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Kelemen (Lunter), 28. Bičevskis (Flynn, Lintuniemi), 49. Flynn (P. Kousal) - 42. P. Vrána (Svačina, M. Doudera), 59. Hrňa (Marcinko, Kudrátek), 59 P. Vrána (M. Doudera, Nestrašil), 62. Hrňa (M. Doudera). Rozhodčí: Pešina, Hradil - Hynek, Zíka. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:3. Diváci: 4200 (vyprodáno). Stav série: 0:3.
Sestavy:
Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Pýcha, Pláněk, Jánošík, Fillman, Lintuniemi - D. Šťastný, Bičevskis, Kotala - P. Kousal, O. Najman, Flynn - Kelemen, Fořt, Lunter - J. Stránský, T. Knotek, Eberle. Trenér: Rulík.
Třinec: Kacetl (28. Mazanec) - Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Adámek, M. Zbořil, Zahradníček - Chmielewski, P. Vrána, Daňo - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Nestrašil - Hrňa, Marcinko, Svačina - Dravecký, M. Roman, Hrehorčák. Trenér: Varaďa.

Reklama

Související témata: