Hlavní obsah

Mečbol pro Spartu i Třinec! Budějovicím ani Boleslavi náskok nestačil

Aktualizováno

Průběh jako přes kopírák měly ve čtvrtek oba třetí zápasy semifinále play off extraligy. Hokejisté Mladé Boleslavi i Českých Budějovic poprvé na vlastním ledě nad Třincem, resp. Spartou vedli, nakonec ale museli zkousnout porážku v prodloužení a shodně prohrávají už 0:3 na zápasy. Třinci vystřelil výhru 4:3 a mečbol v 62. minutě zápasu svým třetím gólem v utkání Hrňa, explozi radosti na sparťanské střídačce způsobil v 72. minutě Chlapík, který upravil na konečných 3:2.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Hokejisté Sparty se radují z vítězství v Budějovicích.

Článek
Fotogalerie

Třinec otočil třetí semifinále extraligy na ledě Mladé Boleslavi. Přestože Oceláři ještě v 58. minutě prohrávali 1:3, nakonec slavili výhru 4:3 v prodloužení.

Třinec v sérii hrané na čtyři výhry vede 3:0. V pátek si může zajistit postup do finále. Utkání rozhodl v čase 61:12 třetí brankou vstřelenou v přesilových hrách Erik Hrňa.

Motor v základní části Spartu doma dvakrát porazil a věřil, že uspěje i v play off. A deset minut před koncem základní hrací doby vedl o dvě branky po přesilovkové trefě Gulaše a Voženílkově šikovnému nahození zpoza branky.

V závěru třetí třetiny ale vyfasoval Gulaš trest na pět minut a do konce utkání a Řepík s Chlapíkem vynutili prodloužení. To pak v čase 71:55 Chlapík svým druhým gólem rozhodl. Čtvrtý zápas se hraje v pátek opět od 19:00 na jihu Čech.

Semifinále play off hokejové extraligy, 3. zápasy
Mladá Boleslav - Třinec 3:4 v prodl.
Branky: 02. Kelemen, 28. Bičevskis, 49. Flynn - 42., 59. Hrňa, 59. Vrána, 62. Hrňa.
Stav série: 0:3
České Budějovice - Sparta 2:3 v prodl.
Branky: 09. Gulaš, 51. Voženílek - 57. Řepík, 59. Chlapík, 72. Chlapík.
Stav série: 0:3

Reklama