Hlavní obsah

Třinec - Sparta 4:2Třinec ovládl šlágr kola i díky dvěma gólům Vrány

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Řepík 0 : 1
24. Vrána 1 : 1
29. Vrána 2 : 1
34. Růžička 3 : 1
48. Martynek 4 : 1
54. Thorell 4 : 2
Záznam online reportáže

Třinec

Třinečtí hokejisté ve šlágru 19. kola extraligy porazili Spartu 4:2, bodovali pošestnácté v řadě a sérii výher prodloužili na šest zápasů. Obhájce titulu rozhodl v prostřední třetině, ve které odpověděl na vedoucí branku Michala Řepíka třemi góly v rozmezí 24. až 34. minuty. K obratu přispěl dvěma trefami Petr Vrána a třemi asistencemi Tomáš Kundrátek. Pražané prohráli popáté za sebou.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva brankář Sparty Maxim Žukov, Petr Vrána z Třince a Roman Horák.

Článek

Sparta nastoupila s gólmanem Maximem Žukovem z prvoligové Jihlavy, který si odbyl v extralize premiéru, a se svým nejproduktivnějším hráčem Erikem Thorellem, jenž minule nehrál. Ocelářům naopak nově vypadl ze sestavy útočník z elitní řady Marko Daňo.

Sparta se ujala vedení v šesté minutě z nenápadné akce. Pavelka přistrčil po buly puk Řepíkovi, který zpoza levého kruhu překvapil Mazance a připsal si sedmou trefu sezony. Třinec v této pasáži nebezpečný nebyl a v největší šanci po střele Kundrátka z mezikruží vytáhl Žukov skvělý zákrok levým betonem. Ve zbytku úvodní třetiny ale hrozili především hosté. Řepík v úniku přestřelil a Chlapík trefil brankovou konstrukci.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Tomáš Pavelka ze Sparty, brankář Sparty Maxim Žukov, Roman Horák ze Sparty a Marian Adámek z Třince.

Fair play gestem zaujal třinecký kapitán Vrána, který odvolal vyloučení Mikliše za podražení. Za svůj čin byl v prostřední části odměněn dvěma góly. U vyrovnávací branky hledal Vrána v přečíslení dva na jednoho Romana, ale puk si do vlastní sítě srazil vracející se Horák. Při druhém gólu tečoval střelu Zahradníčka od modré čáry.

Spartu ještě zachránila při střele Adámka tyč, ale v přesilové hře si Růžička vyměnil puk s Kundrátkem a prostřelil Žukova mezi betony. Hosté mohli v následujícím střídání snížit, ale Doležal trefil v úniku brankáře Mazance do ramene.

Třinec ve třetí třetině kontroloval vedení, které navíc zvýšil ve 48. minutě Martynek z dorážky Kundrátkovy střely od modré čáry. Krásnou střelou snížil Thorell a v oslabení ještě zahrozil v přečíslení Moravčík. Sparta hrála poslední tři minuty bez gólmana a Thorell tečoval puk do tyče. Domácí, kteří během série šesti výher inkasovali jen šestkrát, poté i přežili bez újmy několik závarů.

19. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 4:2 (0:1, 3:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 24. P. Vrána (Martin Růžička, Kundrátek), 29. P. Vrána (Zahradníček), 34. Martin Růžička (Kundrátek), 48. Martynek (Kundrátek, Dravecký) - 6. Řepík (T. Pavelka), 54. E. Thorell (M. Jandus, Šmerha). Rozhodčí: Hejduk, Kubičík – Brejcha, Pešek. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 4239.
Třinec: Mazanec - Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, M. Doudera, Zahradníček, Jaroměřský, J. Michálek - Martin Růžička, P. Vrána, Miloš Roman - O. Kovařčík, A. Nestrašil, Hrehorčák - Kofroň, Marcinko, O. Šedivý - Dravecký, R. Szturc, Martynek. Trenér: Varaďa.
Sparta: Žukov - Moravčík, T. Pavelka, M. Jandus, Tomáš Dvořák, Jurčina, Mikliš - Řepík, R. Horák, E. Thorell – Šmerha, Chlapík, D. Kaše – Konečný, Zikmund, Z. Doležal – T. Jandus, Hašek, Prymula. Trenér: Jandač.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články