Hlavní obsah

Třinec ožil a vyprášil Spartu. Pátý zápas je extrémně důležitý, tvrdí Ondřej Kovařčík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obhájci mistrovské trofeje hokejisté Třince v pátém utkání finále opustili obrannou ulitu a sedmi góly vyprovodili Spartu ze svého ledu. Jako by chtěli říct, my jsme extraligoví vládci a už nám sem nejezděte!

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Překonaný sparťanský brankář Július Hudáček, Tomáš Šmerha a Tomáš Marcinko z Třince.

Článek

Třemi body k vysoké výhře přispěl Martin Růžička, dva góly obstarali Marko Daňo a Ondřej Kovařčík. Dvoubodový podvečer prožili na třinecké straně při vysoké výhře 7:3 také Martin Marinčin, Andrej Nestrašil a Michal Kovařčík.

„Věděli jsme, že získat mečbol je důležité. Nakonec to byl z naší strany výborný zápas, na který jsme čekali celou sérii. Neměli jsme doposud dobré úvody, ale teď nám to ale fungovalo hned od začátku a hráli jsme jako mužstvo šedesát minut," těšilo střelce úvodních dvou branek domácího týmu Marka Daňa.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Marko Daňo z Třince se raduje z prvního gólu.

Historie praví, že kdo za vyrovnaného stavu 2:2 získá páté utkání série, zvedne na konci sezony nad hlavu i Masarykův pohár. „Věřím, že se toto pravidlo potvrdí už ve čtvrtek a pocestujeme domů s pohárem. Pokud budeme hrát tak, jako teď doma, tak to zvládneme," zdůraznil slovenský útočník, který vstřelil oba góly po přepychových nahrávkách Martina Růžičky.

„S Růžou hrajeme v podstatě celou sezonu. Zase mě tam dvakrát parádně našel. Jsem rád, že mi to tam padlo. Nejvíce jsem ale vděčný za to, že jsme to jako mužstvo ubojovali, dali víc branek a udělali jsme si zápas lehčí. Klobouk dolů před všemi," uvedl Daňo.

Zatímco Daňo těžil z práce Martina Růžičky, Ondřej Kovařčík skóroval dvakrát po dobré práci Andreje Nestrašila. „Chtěli jsme hrát jinak než doposud, možná Spartu nějak překvapit, převzít iniciativu a nehrát jen vzadu a čekat. V první třetině jsme trochu ztratili momentum, když jsme dostali dva smolné góly. Od druhé třetiny to z naší strany bylo ale super a měli jsme zápas víceméně pod kontrolou," popisoval starší z bratrů Kovařčíkových.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Miroslav Forman ze Sparty, brankář Ondřej Kacetl a David Musil z Třince.

Před třemi lety Ondřej Kovařčík rozhodl pátý zápas finále na ledě Liberce a o dva dny později Třinec zvedal nad hlavu pohár pro mistra extraligy, když Severočechy porazil 4:2 na zápasy. „Vím to a vím, že pátý zápas je za stavu 2:2 extrémně důležitý. Jsem rád, že jsme to zvládli takhle," pousmál se Ondřej Kovařčík.

„Ale ještě jsme nevyhráli. Sparta má výborný tým, podle mě se ve finále sešly dva nejlepší týmy v extralize. Nedají nám to zadarmo. Požene je celá hala, bude to skvělý zápas. Ale když znovu podáme takový výkon jako teď doma, budeme mít nakročeno k titulu správnou nohou," přemítal.

Reklama