Hlavní obsah

Třinec si doma zastřílel, Liberec měl také nabito. Sparta bere těsnou výhru

lik, rjmSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté Zlína vyhráli v úterním utkání 11. kola extraligy nad Plzní 2:1. Západočeši vedli po první třetině, nakonec však Zlín duel otočil. Rozjetá Sparta potvrdila formu, i když nad nováčkem z Budějovic brala jen hubenou výhru 2:1. Vedoucí Třinec si doma s chutí zastřílel a deklasoval Vítkovice poměrem 6:0. Nabito měl i Liberec, který po přestřelce s Karlovými Vary slavil výhru 7:3. Litvínov doma prohrál s Pardubicemi 1:2 po samostatných nájezdech, na vlastním ledě neuspěla ani Olomouc. Hanáci podlehli Kometě 1:4. Další výhru hostů si pak připsali hokejisté Mladé Boleslavi, kteří naplno bodovali v Hradci Králové po vítězství 4:3. Všechna utkání můžete sledovat v podrobných online reportážích na Sport.cz.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zleva Petr Kalina ze Sparty a Albert Michnáč z Českých Budějovic.

Článek
Fotogalerie

Třinečtí hokejisté ovládli dohrávku 3. kola s Vítkovicemi a po výhře 6:0 zvýšili svůj náskok v čele extraligy na sedm bodů. Oceláři vedli už ve 25. minutě 4:0, čtyřikrát se v utkání prosadili při přesilové hře, dvěma přesnými zásahy se blýskl Erik Hrňa.

Sparta doma nezaváhala v bitvě s nováčkem z Českých Budějovic. Vyhrála 2:1 a popáté za sebou naplno bodovala. O branky vítězů se postarali ve druhé třetině Jan Buchtele a David Tomášek, v úvodu závěrečného dějství snížil obránce Karel Plášil. Víc už toho Motor nezvládl a prohrál sedmý z posledních osmi zápasů.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

David Tomášek ze Sparty (vlevo) se raduje z gólu.

Zlín šel do bitvy s Plzní v pozici týmu, který třikrát v řadě prohrál a brzy nabral manko i v duelu se Západočechy. Jenže nakonec favorit na body nedosáhl. Zlín skóre otočil, vyhrál 2:1 a poslal hosty ze druhého místa v tabulce, kam se vyšvihla Sparta.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hokejista Antonín Honejsek ze Zlína se raduje z gólu.

Liberec si po porážce s Pardubicemi proti Energii spravil chuť a nasypal Karlovým Varům sedm gólů. Hattrickem se blýskl Tygr Adam Musil, dva zásahy přitom zaznamenal v závěrečné části hry během 104 sekund.

Litvínov v utkání chudém na góly hrál po třetí třetině s Pardubicemi nerozhodně 1:1. Dohrávka osmého kola nakonec dospěla až do samostatných nájezdů, kde se dokázali prosadit jen hokejisté Dynama. V první sérii proměnil nájezd Mikuš, ve čtvrté pak pečetil úspěch hostů v dovednostní disciplíně o prémiový bod Svačina.

Olomouc potvrdila v bitvě s Kometou, že se jí doma nedaří. Na vlastním ledě totiž vyhrála jen tři z deseti zápasů. Tentokrát si odvezli z Hané body hokejisté Komety po vítězství 4:1. Brněnský tým tak ukončil sérii čtyř porážek.

Hradec byl rozjetý, když třikrát v řadě naplno bodoval. Jenže v duelu s Mladou Boleslaví jeho úspěšná série skončila. Středočeši vyhráli 4:3 a posunuli na průběžné čtvrté místo tabulky.

Hokejová extraliga
Třinec - Vítkovice 6:0
Branky: 10. a 45. Hrňa, 6. Stránský, 23. O. Kovařčík, 25. Růžička, 37. Hrehorčák.
Sparta - České Budějovice 2:1
Branky: 28. Buchtele, 31. Tomášek - 42. Plášil.
Zlín - Plzeň 2:1
Branky: 33. Honejsek, 37. Vopelka - 16. Kracík.
Liberec - Karlovy Vary 7:3
Branky: 17., 50. a 51. Musil, 6. a 10. Jelínek, 4. Rachůnek, 24. Špaček - 4. Flek, 10. Mikúš, 50. Černoch.
Litvínov - Pardubice 1:2 po sam. nájezdech
Branky: 51. Hanzl - 14. Rohlík, rozhodující nájezd Mikuš.
Olomouc - Brno 1:4
Branky: 19. Škůrek - 18. Horký, 22. Mueller, 45. Král, 58. Schneider
Hradec Králové - Mladá Boleslav 3:4
Branky: 23. Hronek, 36. Smoleňák, 56. Perret - 12. Zohorna, 22. Stránský, 26. Flynn, 47. Cienciala.

Reklama