Hlavní obsah

Třinec slavil titul v otevřeném autobuse. Moták o hráče obavy neměl. Zas takoví pijani to nejsou, smál se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počtvrté v řadě zakončili hokejisté Třince sezonu po zisku titulu mistrovskou jízdou ulicemi města a návštěvou místních železáren, které jsou hlavním partnerem nejvýchodnějšího hokejového klubu v extralize. Nyní už pětinásobné hokejové mistry znovu na všech zastávkách, které se letos uskutečnily také v České Těšíně, Bystřici a Jablunkově, vítaly desítky příznivců.

Hokejový podcast Za mantinelem. O Motákovi a zachované DNA či Petrově pomýleném srovnání s Třincem. Přijede na MS Pastrňák?Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Tohle se neomrzí. Čím jsem starší, tím si to užívám více," svěřoval se nejproduktivnější hráč play off Martin Růžička. „Jsem moc šťastný, že jsme to znovu dokázali a nyní můžeme s fanoušky společně slavit," dodal 37letý útočník, který s Třincem získal všech pět titulů.

Hráči jízdu po Třinci a okolí absolvovali ve speciálním autobusu se stahovací střechou. Na palubě „speciálu" nechyběly pípy s pivem. Oficiální část oslav pak zakončila podvečerní autogramiádou mistrů u obchodního centra v Třinci.

Oslava hokejových mistrů z Třince s fanouškyVideo: Sport Invest

„Minule jsme jeli v autobuse, kterým jezdíme na zápasy, ale tohle je lepší. I ten program je bohatší. Užíváme si to a je super setkat se takto fanoušky, kteří nás celou sezonu podporovali," řekl útočník Erik Hrňa, který se po pěti titulech s Třincem loučí a míří společně s Aronem Chmielewskim do Olomouce.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Oslavy mistrovského titulu hokejistů Třince

Třinec opouští také obránci Milan Doudera, Lukáš Kaňák, Jan Zahradníček a Vladimír Roth a útočníci Tomáš Marcinko se Samuelem Bučkem. Posilami Ocelářů pro sezonu 2023/2024 jsou obránci Patrik Koch, Tomáš Kundrátek a Richard Nedomlel a útočníci ze Slovenska Viliam Čacho a Polák Kamil Walega.

Počtvrté a s vírou, že ne naposledy se několikadenní mistrovské oslavy užíval slovenský útočník Vladimír Dravecký. „Růža (Růžička) a Erik (Hrňa) mají titulů pět, mám co dělat, abych je dohnal," smál se Dravecký.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Oslavy mistrovského titulu hokejistů Třince

„Dělám si srandu samozřejmě, jsem vděčný za každý titul. Stojí za tím velká dřina a odříkání. Letos to bylo opravdu náročné. Museli jsme k poháru dojít z předkola, o to více si toho vážíme," svěřoval se 37letý košický rodák, jenž má do dalších let v Třinci ještě jeden velký sen – zahrát si v jednom dresu se synem, který v této sezoně získal mistrovský titul s třineckým dorostem. „Byl bych šťastný, kdyby se to podařilo," vyslovil se Vladimír Dravecký starší.

Oslavy titulu v ulicích Třince zažil poprvé naopak trenér Zdeněk Moták, jenž před nedávno skončenou extraligovou sezonou nahradil u týmu Ocelářů Václava Varaďu. „Oslavy byly dlouhé, ale radostné, i když já si místo velkého slavení především užívám toho, čeho jsme dosáhli. Ne každý může říct, že je mistrem extraligy v ledním hokeji," usmíval se Moták.

O bezpečnost slavicích hráčů v otevřeném autobuse obavy neměl. „Ne ne, oni zase až takoví pijani nejsou," smál se 58letý trenér. „Ti kluci si za tu dřinu, která vyvrcholila finálovým úspěchem to uvolnění zaslouží. Bylo to skvělé," řekl Moták.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.