Hlavní obsah

Třinec vyhrál popáté za sebou v Kladně, tentokrát vysoko 6:2

KLADNO

Hokejisté Třince zvítězili ve 20. kole extraligy na ledě Kladna vysoko 6:2. Po bezbrankové úvodní třetině přispěl k páté výhře obhájce titulu na kladenském ledě za sebou dvěma góly Zbyněk Hampl, jenž si navíc připsal asistenci. Oceláři tak vrátili svému dnešnímu soupeři porážku 1:4 z prvního vzájemného souboje sezony v Třinci.

Článek

Domácí Rytíři se sice prezentovali první vážnou brankovou šancí Hovorky, ale hosté postupem času prokazovali svoje nesporné kvality a kladenský tým přehrávali rychlostí, kombinací i agresivitou. Přesto úvodní část nepřinesla brankovou radost na žádné straně.

Hned po návratu z kabin udělala domácí defenziva obrovský kiks, ale Květoň, který zůstal úplně sám před Cikánkem, gólově nezamířil, protože kladenský gólman předvedl fantastický zákrok. Prakticky z protiútoku dotlačil puk za Vojtkova záda Lukáč. Radost Patery a spol. však netrvala ani 50 vteřin, protože Hrňa po závaru před domácí brankou vyrovnal.

Druhý gólový zásah přidal třinecký Adamský při oslabení. Ač faulován, dokázal svůj brejk dovést do gólového konce. Když přidal Bonk třetí úspěch Moravanů po parádním sólu přes celé kluziště, zdálo se být definitivně rozhodnuto. Domácí kouč Vojta stáhl hru na tři pětky a tradiční kladenské zbraně - bojovnost a houževnatost - slavily úspěch. Kalla vzkřísil naději na bodový zisk.

Šance Středočechů ale trvala jen do 48. minuty, kdy Hampl zužitkoval přesilovou hru Třince a v tu chvíli bylo zřejmé, že Kladno se dnes bodů nedočká. Navíc agilní Hampl a Rufer v závěru přidali ještě další gólové pojistky hostů.

Kladno - Třinec 2:6 (0:0, 2:3, 0:3)
Branky a nahrávky: 21. Lukáč (Hovorka, Kalla), 37. Kalla (Knotek) - 22. Hrňa (Polanský, Klimenta), 26. Adamský, 33. Bonk (Hudec), 48. Hampl (Zíb), 57. Hampl (Peterek, Hrňa), 60. Rufer (Ostřížek, Orsava). Rozhodčí: Hrubý, Polák - Rozlílek, Horinek. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2715.
Cikánek - D. Růžička, J. Drtina, Lepine, Toman, Majeský, Mir. Dvořák - Bicek, Patera, Kuchler - Hovorka, Lukáč, Kalla - Eberle, Bělohlav, Kafka - Valský, Knotek, Bílek. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
Vojtek - Hrabal, Zíb, Cartelli, Hudec, Richter, Lojek - D. Květoň, Bonk, Hampl - Havel, Peterek, Adamský - Klimenta, Polanský, Hrňa - Orsava, Ostřížek, Rufer. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama