Hlavní obsah

Brno - Třinec 1:3Třinec vyhrál v Brně a navýšil svůj náskok v čele tabulky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Roman 0 : 1
24. Hrňa 0 : 2
25. Vincour 1 : 2
33. Vrána 1 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince zvítězili v utkání 27. kola extraligy v Brně 3:1 a upevnili si prvenství v soutěži. Po zaváhání Plzně mají na Západočechy náskok šesti bodů. O výhře Ocelářů rozhodla druhá třetina, v níž dali všechny své góly a využili dvě přesilovky. Kometa prohrála čtvrtý zápas v řadě, dala v nich pouze tři branky a čtrnáct inkasovala. V tabulce klesla na dvanácté místo.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Třince Jakub Štěpánek zasahuje v utkání 27. kola hokejové extraligy proti Brnu.

Článek

"Po nevydařeném zápase v Budějovicích jsme se dnes vrátili k našim solidním výkonům," byl spokojen trenér hostí Václav Varaďa. "Nám chybí efektivita v koncovce, musíme to zlomit," ukazoval na aktuálně hlavní problém svého celku trenér Komety Jiří Horáček.

Kometa se po jednozápasovém experimentu vrátila k dřívějšímu složení prvních dvou formací, nicméně v úvodu utkání hrály prim obrany obou celků, které umožnily jen sporadická zakončení s náznakem šance. Na straně domácích ji měl Klepiš a Plášek, u hostů zase Vrána a na konci třetiny Kundrátek, ale brankáři byli na svém místě.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Filip Dvořák z Brna, Milan Doudera z Třince a brankář Třince Jakub Štěpánek v utkání 27. kola hokejové extraligy.

Opatrnou hru s řadou osobních soubojů narušil nápor Slezanů v úvodu druhé třetiny a první branka duelu. Zpoza branky našel Ondřej Kovařčík volného Miloše Romana, který otevřel skóre. Třinec pak nevyužil jen psychickou výhodu, ale i svoji první přesilovku, kdy za 26 vteřin početní výhody mířil tvrdě přesně Hrňa. "Udělali jsme v této fázi moc chyb za sebou a zkušený soupeř to potrestal," věděl důvody porážky kapitán domácích Martin Zaťovič.

Kometa odpověděla za 40 vteřin z hole Vincoura, který propasíroval puk mezi betony Štěpánka. Brno se tak vrátilo do hry, šanci na vyrovnání měl Mueller, ale podruhé za sebou skulinku mezi nohama třineckého gólmana nenašel.

Jenže Třinec v dalším průběhu dokázal svoji herní pohodu a sílu v přesilovkách. Pouhých pět vteřin mu stačilo k tomu, aby Vrána dal třetí gól při vyloučení Hájka. "Rozhodly naše přesilovky a taky to, že jsme ubránili ofenzivní sílu Brna," konstatoval třinecký útočník Erik Hrňa.

Brňanům nešla ve třetím dějství upřít snaha o korekci výsledku, ale jejich optická převaha byla degradována minimem střel a nedůrazným zakončením. Nepomohla jim ani přesilovka v závěru, ani 46 vteřin trvající power play. Třinec zaslouženou výhru bez problémů uhájil.

27. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 1:3 (0:0, 1:3, 0:0)
Branky a nahrávky: 25. Vincour (Klepiš, Pyrochta) - 22. Miloš Roman (O. Kovařčík, Jaroměřský), 24. Hrňa (Martin Růžička, Gernát), 33. P. Vrána (Hrňa, Gernát). Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva - Bryška, Axman. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:2. Bez diváků.
Sestavy:
Brno: Vejmelka - Pyrochta, J. Zbořil, O. Němec, Freibergs, F. Král, Gulaši, Barinka - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Schneider, Klepiš, Vincour - L. Horký, Brabenec, Plášek - Šoustal, F. Dvořák, Kunc. Trenér: L. Zábranský st.
Třinec: J. Štěpánek - M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Hrňa, Marcinko, F. Zadina - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Miloš Roman - Dravecký, Jašek, Hrehorčák. Trenér: Varaďa.

Reklama

Související témata: