Hlavní obsah

Třinec znovu nedovolil Motoru skórovat. Mazi nás drží a my se mu snažíme pomáhat, říkal Daňo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zařídil úvodní přesilovou hru série a pak dvě minuty trnul při tlaku Českých Budějovic. Třinecký Marko Daňo spoluhráčům svůj prohřešek v dalším průběhu druhého utkání čtvrtfinálové série dokonale splatil. V 19. minutě vstřelil úvodní gól zápasu, ve druhé třetině pak nachystal šanci pro skórujícího Davida Ciencialu. Třinec vyhrál podruhé 2:0 a stejným skóre vede i v sérii.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - České Budějovice, zákroky Marka MazanceVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Čtvrtfinále play off: 2. zápas Třinec - České Budějovice

„Hned jsem chlapcům za to ubráněné oslabení děkoval. Víme, že Budějky mají velmi dobré přesilovky, v předkole v nich překlopily sérii na svou stranu, takže si na to musíme dávat pozor,“ zdůrazňoval Daňo.

V úvodním zápase série se na gól čekalo až do třetí třetiny, o den později to domácí stihli už na konci té první. Vyražený puk si našel Daňo. „Pomohlo nám, že jsme ten gól dali rychleji než včera, takže se nám ulevilo dříve. Ale bylo to zase náročné, oni hrají velmi rychle, snaží se nás napadat. Ale Mazi (Marek Mazanec) chytal opět výborně a drží nás a my mu pomáháme. Věřím, že u toho zůstane a uděláme vše pro to, abychom mu tu práci co nejvíce ulehčili,“ ocenil hru Třince slovenský útočník.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - České Budějovice 1:0 (19. Daňo)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Podíl měl Daňo i na druhé brance Třince, když jeho střelu po špatné českobudějovické rozehrávce nadvakrát dorazil David Cienciala. „Takhle to přesně chceme hrát. Jednoduše a tlačit se do brány. Dobře se nám to tam odrazilo a mohli jsme přispět dvěma góly. Když to ještě zjednodušíme, tak budeme o to produktivnější,“ řekl Daňo.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Střelec vítězné branky druhého zápasu třinecký Marko Daňo

V nedělním zápase se domácí nejvíce zapotili při závaru v brankovišti v poslední minutě, tentokrát prožili rovnou čtyři kritické minuty. Hosté odvolali brankáře a usadili se v domácím obranném pásmu. I díky tomu, že Třinečtí nedokázali ani jednou vyhrát vhazování. Hostům se ale nepovedlo utkání zdramatizovat ani při hře v šesti proti čtyřem při vyloučení obránce Smithe.

„Ani jedno vyhrané buly, to je trošičku vykřičník. Nicméně potom tam byla dobrá práce pěti a posléze čtyř hráčů, kteří ze sebe vydali úplně všechno. Byla tam spousta bloků (domácí na zablokované střely vyhráli 24:5) a tyhle bloky mužstvo strašně zvedají. To je krása. Je to výborná zpráva,“ těšilo trenéra Třince Zdeňka Motáka po druhém utkání bez obdržené branky. „Každá nula je skvělá, krásná. Svědčí o dobře odvedené práci,“ pousmál se.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - České Budějovice, druhá nula třineckého MazanceVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Hosté si k odvetám moc dobrých zpráv neodvážejí. Úkolem číslo jedna pro ně bude najít recept na skvělého Marka Mazance.

„Pár pasáží jsme tam měli oproti prvnímu zápasu dobrých. Viděl jsem, že kluci do toho dobře vstoupili a šance si vytvořili. Bohužel jsme zatím nevstřelili ani gól, ani při power play, ani při hře šest na čtyři,“ krčil rameny trenér Českých Budějovic Ladislav Čihák.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Oceláři Třinec vs. Banes Motor Č. Budějovice 2:0Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Myslím ale, že jsme na ledě nechali všechno. Kluci to odmakali, na vítězství to však nestačilo. Třinec je velice zkušený tým, musíme hru ještě zintenzivnit. Více dostávat puky na bránu, třeba se nám nějaký odrazí. Potom se bude třeba taky hrát trošku jinak,“ řekl Čihák.

A jednu pozitivní informaci přece jen přidal. „Zatím jsme nebyli vylučovaní, to je skvělá práce. Tohle nás stále drželo do poslední chvíle ve hře,“ řekl. Třetí utkání se na jihu Čech hraje ve čtvrtek.

Reklama