Hlavní obsah

Třinecký titul visí ve vzduchu. Bylo by to zasloužené, uznává trenér Pardubic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třineckým hokejistům stále schází jediné vítězné utkání k oslavám titulu mistrů letošního extraligového ročníku. Oceláři měli jedinečnou šanci uzavřít sezonu na domácím ledě, kde před nedělním duelem s Hradcem Králové měli v kapse vedení 3:0 v sérii a tři mečboly. Bujaré radovánky se po porážce 1:2 v prodloužení ale zatím nekonaly, přesto je čtvrtý třinecký mistrovský triumf v řadě nesmírně blízko. „Pokud to Třinec zvládne, bude to zasloužený mistr,“ přiznává v hokejovém pořadu Příklep Radim Rulík, trenér hokejistů Pardubic.

Bude Třinec zaslouženým mistrem? Ptáme se Radima Rulíka v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Třinečtí budou mít šanci ukončit finálovou sérii ve středu, tentokráte na hradeckém ledě, kam si přivezli vedení 3:1 v sérii. „Hradci by se musel povést historický zápis a obrat v sérii z 0:3 na 4:3. Vítkovice v semifinále ukázaly, jak je to těžké," popisuje šéfredaktor Sport.cz Martin Kézr a jedním dechem dodává. „Třinec je hodně blízko."

Podle reprezentačního kouče české „20" a hokejistů Pardubic Radima Rulíka by se Oceláři stali mistry naprosto po zásluze. „Pokud to Třinec zvládne, tak to bude zasloužený mistr. V play off se jim povedlo vyřadit Spartu a Pardubice. Dostal se přes dva hodně velké kandidáty na umístění v popředí," líčí host hokejového pořadu Příklep.

Příklep s trenérem Radimem RulíkemVideo: Sport.cz

Právě vyřazení Sparty a Pardubic hokejisty Třince správně nabudilo. „Získali tím finále i sebevědomí. S těmi zkušenostmi a kádrem, jaký mají, jim hraje všechno do karet a mají velkou šanci počtvrté udělat titul," uvědomuje si Rulík, pro kterého bylo překvapením „až" šesté místo po základní části. „Měli na víc, ale neznám příčiny," doplnil stříbrný kouč z posledního MS hokejistů do 20 let.

Třinec tak směle atakuje historický zápis z minulého století, kdy se Vsetínu povedlo vyhrát hned pět titulů v řadě. Oceláři by v případě letošního úspěchu měli na kontě čtyři. „Je potřeba říct, že je to čtvrtý titul v řadě, celkově pátý. Navíc stojí za zmínku, že dvojice Martin Růžička a Erik Hrňa usiluje o ten pátý. Je to unikát od doby vsetínské dynastie," poukazuje Kézr na legendární vsetínskou éru.

Co dalšího zaznělo v hokejovém pořadu Příklep s uznávaným trenérem Radimem Rulíkem se můžete podívat ve videu.

Reklama

Související témata: