Hlavní obsah

Trnku a Šimíčka v trenérském týmu hokejistů Vítkovic doplnil Jiří Veber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Novou trenérskou dvojici hokejistů Vítkovic Pavla Trnku a Romana Šimíčka doplnil čtyřnásobný extraligový šampion se Vsetínem Jiří Veber. Čtyřiapadesátiletý mistr světa z roku 1996, jenž do loňského října vedl prvoligovou Slavii Praha se společně s hlavním trenérem Pavlem Trnkou a asistentem Romanem Šimíčkem pokusí pozvednout předposlední tým tabulky. Společná premiéra je čeká v pátek v Karlových Varech.

Foto: HC Vítkovice Ridera

Jiří Veber na prvním tréninku Vítkovic

Článek

„Bylo to kolektivní řešení, ne pouze moje. Vybrali jsme si ho především kvůli jeho zkušenostem,“ uvedl nový hlavní trenér předposledního týmu extraligové tabulky Pavel Trnka.

Dalším důvodem rozšíření trenérského štábu jsou Trnkovy povinnosti u reprezentační dvacítky, kde společně s litvínovským Robertem Reichlem zastává funkci asistenta hlavního trenéra Patrika Augusty. „Po dobu, kdy budu pryč, mě u extraligového týmu zastoupí,“ uvedl Trnka.

Čtyřiapadesátiletý pražský rodák Jiří Veber začínal s hokejem v Kladně, v jehož dresu také debutoval v nejvyšší soutěži a v roce 1994 vybojoval extraligový bronz. Nejúspěšnější hráčské období ale prožil v dresu Vsetína, kde získal v letech 1996 až 1999 čtyři mistrovské tituly. Je rovněž mistrem světa z roku 1996 a bronzovým světovým medailistou z let 1997 a 1998.

V roli trenéra dovedl pražskou Slavii k mistrovskému titulu v kategorii dorostenců v roce 2009. V roce 2013 se pak poprvé postavil na střídačku extraligového týmu jako asistent v Chomutově.

V letech 2014 až trénoval v exotické Koreji, v sezoně 2016/2017 se vrátil do Česka na střídačku pražské Sparty. V dubnu 2019 se vrátil do Slavie, kde vykonával funkci sportovního manažera a od sezony 2020/2021 vedl prvoligový tým z pozice hlavního kouče, odkud byl v říjnu loňského roku po pádu Slavie na poslední příčku odvolán.

Vedl také reprezentační výběry, v letech 2010 až 2013 trénoval nejprve ČR „17“ a poté i ČR „18“ včetně mistrovství světa, světového poháru a prestižního Memorialu Ivana Hlinky.

„Na každý mančaft někdy dolehne nějaká deka. Akorát pak záleží na tom, jak se z toho ten tým dokáže oklepat. Já věřím, tomu, že se z toho kluci dokážou dostat a  že ten hlavní problém je teď hlavně o hlavách,“ řekl po prvním tréninku ve Vítkovicích Veber.

Práci mu telefonicky nabídl nejprve Pavel Trnka, posléze i jeho asistent a sportovní manažer klubu Roman Šimíček. „Měl jsem zájem ve Vítkovicích pracovat, je to velká výzva. Pod námi je jen jeden mančaft, jsme dole, takže musíme pro tu změnu udělat úplně vše. Ta cesta je v tom, že chceme pro to udělat maximum. Bude to těžké, ale tohle je náš úkol, popereme se s tím,“ uvedl Veber.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.