Hlavní obsah

Ve Vítkovicích skončil trenér Holaň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Extraligové Vítkovice už nevede trenér Miloš Holaň, který po deváté porážce na vlastní žádost skončil. Loňského semifinalistu v nadcházejícím utkání ve středu na ledě Pardubic povede dvojice Pavel Trnka a Roman Šimíček, kteří Holaně na střídačce Vítkovic doplnili před dvěma týdny.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Trenér Miloš Holaň skončil ve Vítkovicích

Článek

Už to vypadalo, že drobné změny v trenérském štábu Vítkovic pomohly. Loňský semifinalista se z posledního místa extraligové tabulky, kam se propadl po porážce v Plzni (0:1), dokázal výhrami nad Libercem (5:2) a v Brně (5:3) vyhrabat. Přidal i dvě vítězství v Lize mistrů (Biel 4:3 v prodloužení a Ingolstadt 5:0).

Další dvě extraligové porážky v Litvínově (3:6) a v Hradci Králové (0:2) ale vyprovokovaly reakci. Po vzájemné dohodě s majitelem klubu Alešem Pavlíkem opouští Miloš Holaň post hlavního trenéra.

„Nebylo to pro mě jednoduché rozhodnutí, ale díky opravdu nadstandardnímu vztahu s majitelem klubu jsem se po dlouhém jednání a probírání situace, ve které se teď mužstvo nachází, rozhodl odstoupit,“ uvedl nyní už bývalý trenér Vítkovic.

Holaň převzal trápící se extraligový tým v prosinci 2020 s hlavním cílem vyhnout se záchranářským starostem. To se podařilo a Ostravané jen těsně po vyrovnané bitvě s Kometou nepostoupili do čtvrtfinále play off.

O rok později se Vítkovice do čtvrtfinále play off už dostaly, stopku jim ale vystavil ve čtyřech zápasech později mistrovský Třinec. V minulé sezoně pak tým vedený dvojicí Miloš Holaň a Radek Philipp došli ještě o kolo dál, když v základní části vybojovali výborné 2. místo s historickým ziskem 102 bodů.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Mountfield HK vs. HC Vitkovice Ridera 2:0Video: Tipsport Extraliga / BPA

V obrovsky vyrovnaném semifinále play off 2022/2023 dělil Ostravany od finále Extraligy malý kousek, když s Hradcem Králové smazali ztrátu 0:3 na zápasy a o postupu Východočechů rozhodlo až prodloužení posledního 7. utkání.

V aktuálním ročníku chtěl Holaň udělat další krok na cestě za vytouženým titulem, výsledkové i herní trápení ale ostravský rodák neustál. „Na Vítkovicích mi vždy záleželo a záleží, ale došel jsem k názoru, že je potřeba rozhodnuti odejít udělat. Vítkovice budou navždy klubem mého srdce a třeba se někdy v budoucnu naše cesty opět spojí,“ uvedl Holaň po pondělní schůzce s majitelem klubu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Verva Litvínov vs. HC Vítkovice Ridera 6:3Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Rozebrali jsme situaci ze všech různých úhlů a shodli jsme se na tom, že je potřeba udělat opatření, která budou směřovat jednoznačně k nastartování výkonů a především výsledků mužstva. Sám Miloš Holaň přišel s návrhem, že by přenechal svůj post hlavního trenéra. Vzájemně jsme se dohodli, že se vydáme touto cestou a já jsem rád a oceňuji, že ve chvíli, kdy celý vítkovický hokej prochází krizí, jdou osobní ambice stranou,“ přiblížil Pavlík.

„S Milošem Holaněm jsme se rozešli se v dobrém, abychom třeba někdy v budoucnu mohli zase společně spojit síly s cílem dobývat úspěchy pro vítkovický hokej,“ dodal Pavlík.

Vítkovice z třinácti zápasů v ročníku vyhrály jen čtyři a mají 13 bodů. Před poslední Mladou Boleslaví mají dvoubodový náskok a bod ztrácejí na dvanácté Kladno. To má ale zápas k dobru.

Reklama

Související témata: