Hlavní obsah

Turbulentní léto liberecké ikony: odchod do Plzně, konec kariéry, práce v NHL. A teď návrat pod Ještěd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dlouhých devíti letech opustil hokejový Liberec a od nové sezony se měl stát posilou Plzně. Jenže na západ Čech devětatřicetiletý útočník Petr Jelínek nezamířil, protože se náhle rozhodl ukončit hráčskou kariéru a přijal nabídku dělat skauta pro Los Angeles Kings v NHL. Nyní Bílí Tygři vítají svého dlouholetého kapitána zpátky. Jen v jiné roli...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Jelínek skončil s hráčskou kariérou, Liberec ale nakonec neopouští.

Článek

Jelínek, jenž v domácí extralize sehrál 922 utkání a získal v ní sedm medailí včetně titulu s Bílými Tygry v roce 2016, bude kromě práce pro Kings zároveň působit u áčka Liberce jako kouč hráčského rozvoje u mladých hokejistů.

„Předběžně jsem byl domluvený s vedením klubu, že jestli nepřijde jiná nabídka, mohu tu pokračovat v nové funkci. Skautování pro LA mi spolupráci s Tygry časově umožňuje a ani organizace Kings nemá proti mé další roli žádné výhrady. Jsem rád, že tu mohu zůstat a doufám, že budu odvádět dobrou práci," uvedl Jelínek.

Jeho comeback si pochvaluje i staronový hlavní kouč Severočechů Filip Pešán. „Zapojení Petra Jelínka je pro klub skvělá zpráva. Jeho vytížení pro organizaci Los Angeles Kings i nám dává možnost využít jej v pozici trenéra hráčského rozvoje. Na starosti bude mít dovednosti i mentální připravenost především mladých hráčů. Petr s námi absolvoval už několik tréninků a já jsem z jeho zapojení nadšený," řekl někdejší trenér reprezentace.

Reklama