Hlavní obsah

Šok pro Plzeň. Před třemi týdny hlásila zvučnou posilu, ta se nyní rozhodla ukončit kariéru

Hokejový útočník Petr Jelínek měl po devíti letech z Liberce přestoupit do Plzně, která ho už oznámila jako posilu pro následující sezonu. Osmatřicetiletý zkušený centr však nakonec končí profesionální kariéru, protože využil nabídky Los Angeles Kings a bude této organizaci v NHL dělat skauta.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Jelínek končí s hráčskou kariérou.

Článek

„Přišlo to jako blesk z čistého nebe. Ještě minulý čtvrtek jsem si telefonoval s trenérem Plzně Kořínkem a řešili jsme, jak se budu na novou sezónu připravovat. Jenže pak přišla taková nabídka, která se prostě neodmítá," prohlásil pro klubový web Západočechů Jelínek, jenž v extralize oblékal dres Slavie a Liberce, celkem v nejvyšší soutěži získal sedm medailí včetně titulu s Bílými Tygry v roce 2016.

Jelínek v extralize sehrál 922 utkání a zaznamenal 366 bodů za 164 tref a 202 asistencí. Před titulem s Libercem získal se Slavii stříbro (2009) a dva bronzy (2010 a 2013) a s Bílými Tygry se stal ještě třikrát vicemistrem (2017, 2019 a 2021).

„Pořád je to hodně nové, protože jsem tímto krokem ukončil svou hráčskou kariéru. Těšil jsem se na angažmá v Plzni a měl od něho i od sebe velká očekávání. I především kvůli indiánům je to pro mě o to těžší, protože mě mrzí, do jaké role jsem je dostal. Jenže takové nabídce se nedalo říct ne, je to pro mě obrovská čest," pokračuje Jelínek, který osobně dorazil do Plzně, aby vedení klubu tuto zprávu oznámil.

„Petrovo rozhodnutí samozřejmě respektujeme a přejeme mu do jeho budoucí kariéry jen to nejlepší. Pro náš tým je to pochopitelně velmi citelný zásah, který nyní musíme řešit, což pro nás představuje velkou výzvu. Jsem ale zcela přesvědčený, že to zvládneme," nechal se slyšet generální manažer a spolumajitel klubu Martin Straka.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice