Hlavní obsah

Tygři se na jihu probudili pozdě. Druhá třetina byla od nás ostudná, lamentoval Augusta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zapsali čtvrtou těsnou porážku rozdílem jediného gólu za sebou, ale rapidní zlepšení v závěru extraligové dohrávky v Českých Budějovicích dalo libereckým Bílým Tygrům naději, že by jejich od přelomu roku trvající nezdary mohly brzy skončit.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Lukáš Pech z Českých Budějovic v diskuzi s rozhodčími.

Článek

Hosté museli litovat, že na jihočeském ledě brzy ztratili vedení. Hlavně pak inkasovali pětkrát v rozpětí sedmadvaceti minut a už jim nepomohl ani mohutný třígolový finiš v poslední části.

„Podali jsme velmi špatný výkon, pro který se mi těžko hledají slova. Druhá třetina z naší strany byla opravdu ostudná a dostali jsme v ní lekci snad ze všeho," zlobil se podle klubového webu trenér Patrik Augusta.

„Prohráli jsme si všechno ve druhé třetině, kdy tam napadaly laciné góly a chybělo nám víc střelby z přesilovek. Snaživě jsem sice skóre doháněli, ale bylo už pozdě," líčil v České televizi po porážce 4:5 s Motorem autor dvou libereckých branek Jan Ordoš.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Michal Vondrka z Českých Budějovic cloní libereckému brankáři.

„Obě moje trefy jdou hodně za spoluhráči. Nejprve mladý obránce Marek Ivan poslal kotouč švihem perfektně na branku, mně stačila lehká teč. Potom Dávid Gríger v přečíslení viděl, že mám hokejku na ledě a adresoval mi předvídatelnou přihrávku, takže jsem jen zametl puk," vykládal 25letý útočník hostů.

Liberec se ještě dva týdny musí obejít bez útočníka Jakuba Klepiše. Sedmatřicetiletý mistr světa z roku 2010 si léčí zraněnou nohu po tvrdém zásahu pukem a od jeho absence v posledním prosincovém utkání Bílí Tygři marně čekají na výhru. Na stoprocentní zisk ze čtyř zápasů ve vánočním období měli ideální možnost navázat na přelomu roku v dalších čtyřech utkáních doma pod Ještědem.

Jenže všechno bylo jinak. O duel s Třincem přišel Liberec kvůli covidu na straně Ocelářů, ze zbývajících tří vystoupení na vlastním ledě vytěžil pouhé dva body a méně branek v soutěži vstřelil jen poslední Zlín. Navíc má nejhorší bilanci ze všech extraligových týmů v boji o bonusový bod. Hrál o něj už devětkrát a získal ho pro sebe pouze dvakrát.

Českobudějovičtí hokejisté získali první skalp Liberce od ledna 2013, ale ke konci se o něj dost báli a čelili i více než dvouminutové dlouhé power play Tygrů. „Sami jsme soupeři dovolili udělat z toho drama," mínil Jan Piskáček, jenž na gól čekal 36 zápasů, ale nyní po nedělní trefě přes celé hřiště na Spartě znovu předvedl kulišárnu vůči brankáři.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Druhý gól Motoru vstřelil obránce Jan Piskáček (zcela vlevo).

V roli falešného křídla dobruslil až k levé tyčce Pavelkovy svatyně a skóroval bekhendem z těžkého úhlu. „Viděl jsem, že gólman není úplně správně srovnaný," řekl obránce, jenž zapsal i dvě asistence. „To je spíš náhoda, produktivitu beru jako příjemný bonus. Hlavní je, aby tým sbíral body, v nacpaném středu tabulky se každý počítá," řekl Piskáček.

Motor si skutečně oddechl si, že od Štědrého dne vyhrál pátý ze šesti zápasů. „Přece jen sebevědomí všem narostlo, hlavně ofenzivně se teď daří, jen konce zápasů musíme zvládat lépe než v úterý," mínil Piskáček. „V závěru jsme hráli dost lehkovážně, udělali pár chyb a dostali tím Liberec zpátky do utkání," reagoval domácí kouč Jaroslav Modrý.

Reklama