Hlavní obsah

Tygři si dál s Kometou nevědí rady. Lašák víc trpěl na střídačce, sérii plnou přestřelek nečeká

Liberec

Žádné oťukávání na úvod, extraligové finále začalo parádní útočnou bitvou ozdobenou sedmi góly! Vítězně z ofenzívní partie vyšla Kometa, která v Liberci učinila po obratu skóre a výhře 4:3 úvodní krok za ziskem prvního titulu po jednapadesáti letech.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář hokejového Liberce Ján Lašák.

Článek

Brňané se v play off drží osvědčeného scénáře: po prvním zápase série na soupeřově ledě jdou do vedení. Zvládli to na Spartě, v Hradci Králové i v pátek proti obhájci titulu. Bílí Tygři si naopak dál lámou hlavy nad tím, jak na neoblíbeného soka vyzrát. V základní hrací době ho neporazili v sezóně ani jednou z pěti pokusů, další šanci budou mít v sobotu.

Smolný závěr třetiny

A to si lepší start zápasu nemohli vysnít! Na rozdíl od soupeře si poradili s dlouhou přesilovkou pět na tři, Martin Ševc pak zvyšoval na 2:0. Jenže „bílé peklo“ v libereckém hledišti rychle vychladlo, za necelou minutu bylo srovnáno a nešťastnou třetinu pro domácí uzavřela trefa Tomáše Malce, kterou za Romana Willa smolně srazil liberecký Petr Jelínek.

„Začátek nám trochu utekl, ale pak už jsme měli zápas ve své režii,“ pochvaloval si Radim Zohorna, jenž po boku svého bratra Hynka hrál v letošním play off první zápas.

Liberec zásluhou Michala Bulíře ještě dokázal srovnat, ale když Alexandre Mallet v oslabení vyhrál souboj o puk s Vladimírem Svačinou a propálil Willa, domácí už se nevzpamatovali. „Chtěl jsem Malletovi nadzvednout hůl, že pošlu puk po mantinelu, ale on dal hokejku rychleji na led a já už ho nechytl. Celkově jsme přesilovky nehráli moc dobře,“ uznal Svačina.

Chtějí zlepšit obranu

Na druhou půlku zápasu do liberecké branky mířil Ján Lašák. „Na střídačce to bylo těžší, říkal jsem masérovi, jak jsem nervózní, kolikrát je tam člověk víc unavený, než když hraje. Snažil jsem se nám dát ještě šanci, ale selhali jsme jako tým, Kometa si výhru zasloužila trochu víc,“ uznal slovenský gólman, jenž už žádný gól neinkasoval. „Myslím, že tolik gólů v zápase byla spíš shoda okolností, byly tam na začátku přesilovky pět na tři,“ nečeká, že by se v podobném duchu odehrávala celá série.

Liberec se může konejšit, že porážkou vstoupil i do loňského finále se Spartou, které končil s pohárem nad hlavami. „Jedna výhra nic neznamená, rozhodlo, že jsme dali gól a pak hned dostali. To se nemůže stávat. A dostat čtyři góly doma je také hodně. Oba týmy mají kvalitní ofenzívu, ale obranu musíme zlepšit,“ věděl navrátilec do liberecké sestavy Bulíř.

Nepříjemností pro Kometu bylo zranění útočníka Vojtěcha Němce, jenž po nárazu do mantinelu odstoupil ze hry a přidal se na marodku ke svému jmenovci Ondřejovi.

Reklama

Související témata: