Hlavní obsah

Tygři stopli Spartu. Nevěšíme hlavy, prohrát jednou za čas je vždycky dobrý, řekl Tomášek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhá bodová série Sparty je u ledu. Naposledy skončila s nulou bodů na Tři krále v utkání s Libercem a Bílí Tygři teď skolili rozjeté hosty znovu 2:1 gólem z předposlední minuty.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Ordoš z Liberce slaví vítězný gól proti Spartě, který vstřelil v 59. minutě.

Článek

„Neděláme však žádnou paniku, prostě jsme prohráli výborný zápas, je to sport. Myslím, že domácí byli o ten kousek lepší," poznamenal kouč Sparty Miloslav Hořava po parádním duelu před vyprodanou arénou připomínající již zápasy vyřazovací fáze.

Kdyby Pražané bodovali na severu i počtrnácté v řadě, měli by přímý postup do čtvrtfinále play off jistý, takhle ještě musí na definitivu čekat.

„Směrem k play off je to pro nás varování, protože jsme si nepohlídali prostor kolem branky. Jinak jsme moc chyb nedělali. A možná je i dobře, že jsme prohráli a nějaké chyby udělali teď. Bereme to s hlavami nahoře," konstatoval útočník hostí David Tomášek.

Bílé šelmy stále usilující o elitní čtyřku začaly pořádně zostra. „Nastoupili na nás, trochu jsme kolem sebe jen koukali. Důležitý bylo, že jsme tlak ustáli a třetinu jsme skončili za stavu 1:1. Bylo jasný, že se pak trochu zatáhnou, malinko se vycákali. Odehráli jsme kvalitní zápas, jen mu chyběly branky. Možnosti tam byly," poznamenal Tomášek, který pro Formana připravil jediný gól Sparty.

„Neříkám, že jsme spokojení, ale rozhodně nevěšíme hlavy, tohle se stává. Jednou za čas prohrát je vždycky dobrý," dodal útočník.

Severočeši rozhodli gólem Jana Ordoše 110 vteřin před koncem. „Motivaci jsme měli obrovskou. Víme, že čtyřka je blízko a Sparta znamená vždycky ještě motivaci navíc. Odmakali jsme celý zápas, padali jsme po držkách a uhráli jsme to," radoval se autor vítězné branky. Severočeši i přes triumf na čtvrtý Hradec čtyři kola před koncem ztrácí stále čtyři body.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.