Hlavní obsah

Udání klubů? Je to ostuda extraligy, má jasno trenér Komety Patrik Martinec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Padli na ledě Vítkovic po gólu jejich bývalého hráče Petera Muellera z poloviny třetí dvacetiminutovky 0:1 a jsou zápas od konce sezony. Brno ve čtvrtfinále prohrává 2:3 na zápasy a v pondělí budou hrát o všechno.

Vítkovice - Kometa: To bude série brankářů, přesilovek... Úryvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Trenér Komety Brno Patrik Martinec hráčům po třetí porážce nic nevytýkal. „Mísí se ve mě dva protichůdné pocity. Sehráli jsme na ledě Vítkovic nejlepší zápas v sérii, přesto jsme za to nebyli odměněni. Byl to parádní hokej, bohužel jsme nedali góly," litoval Martinec.

Hned v úvodu pátého utkání série měl velkou příležitost skórovat Luboš Horký, on ani následně Zdeněk Okál, Petr Holík či obránce Marek Ďaloga na domácího gólmana Aleše Stezku nevyzráli.

Slovní přestřelka s Flynnem? Ten fanoušek je pro mě velmi známý, přiznává hvězda extraligy v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

„Chyběl možná jeden gól. Kdybychom ho dali jako první my...," přemítal Martinec. „Dnes nevyšly přesilovky. Věřím, že to změníme, doma se v nich prosadíme a ještě se do Ostravy vrátíme," řekl Martinec.

Kometa přijela do Ostravy bez talentovaného útočníka Eduarda Šalého, jehož ve čtvrtém utkání fauloval kolenem obránce Vítkovic Lukáš Kovář. „Nevím, jak na tom je. Nyní s námi není, ale je to mladý kluk, ti se rychle hojí. Věřím, že bude v pořádku," řekl trenér Komety.

Kovář za faul na Šalého vyfasoval od rozhodčích dvě minuty a od disciplinárky následně stopku na jeden zápas. Utkání v Ostravě musel vynechat také bek Brna Rhett Holland, který dostal dodatečný trest za sekeru na obránce Vítkovic Maria Grmana.

Hokejový pořad Příklep se sportovním manažerem Plzně Tomášem VlasákemVideo: Sport.cz

Oba zákroky řešila Disciplinární komise až poté, co k jejich prošetření daly podnět kluby. A to se Martincovi nelíbí. „Je ostuda extraligy, že na sebe kluby musejí posílat nějaká udání. To je pod úroveň. Ale všichni víte, jak to funguje. Pravidla jsou nějak nastavená a jsme nuceni to dělat. Vedení soutěže by se nad tím mělo zamyslet," poukázal.

„Disciplinární komise by měla konat nezávisle. Kluby by se neměly zabývat tím, jestli poslat udání, že někdo někoho praštil, nebo ne," dodal Martinec.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články