Hlavní obsah

Ujčík řešil bitky v zápase Olomouce s Kladnem. Jak dopadl Švrček za pěsti Plekancovi? A co Dotchin?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl to v neděli vyhecovaný zápas, kterému nechyběly emoce ani tresty uložené ve hře, po jednom na každé straně za bitku. A právě jimi se po utkání 9. kola hokejové extraligy mezi Olomoucí a Kladnem (3:0) zabýval předseda disciplinárky Viktor Ujčík. Ani obránce Hanáků Jan Švrček, ani zadák Rytířů Jake Dotchin však dodatečnou suspendaci neobdrželi.

Foto: Rytíři Kladno

Kanadský obránce Kladna Jake Dotchin.

Článek

Kladnu byl ve 35. minutě utkání odpískán ofsajd, když Dotchin v přerušené hře vypálil kotouč směrem na branku Branislava Konráda, kterou ale netrefil. Po kanadském zadákovi okamžitě vystartoval Jan Káňa, který se pak ale do bitky zapojit nechtěl.

Dotchin přesto zasazoval nejlepšímu střelci Kohoutů jeden úder za druhým. A to i v době, kdy už Káňa přišel o helmu. Zatímco olomoucký útočník vyfasoval dvě minuty za hrubost, Dotchin obdržel trest ve hře.

Od Ujčíka ale zastavení činnosti nepřišlo. Stejně dopadl i Švrček.

Ten čtyři vteřiny před koncem vystartoval po Tomáši Plekancovi a nejspíš mu chtěl vrátit všechny jeho nepotrestané zákroky v zápase. Včetně toho zadkem na Orsavu, po kterém útočník Kohoutů kvůli pochroumanému kolenu nedohrál.

Dotchin se Švrčkem tak můžou nastoupit už v pátek v nejbližším kole. V extralize se totiž nově po trestu ve hře již neuděluje automatická stopka na jeden zápas. Výše samotného flastru za trest ve hře je v gesci disciplinárky.

Reklama