Hlavní obsah

Ukázali jsme charakter, těší Pospíšila. Pardubice ani Sparta nás v play off chtít nebudou, tvrdí útočník Komety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byly to nervy, ale nakonec brněnští hokejisté čtvrtou příčku a přímý postup do extraligového čtvrtfinále vybojovali. Kometa zdolala v závěrečném kole základní části Třinec 3:2 v prodloužení a vyhne se tak předkolu. Před vstupem do play off bude mít stejně jako třetí Slezané nyní dvoutýdenní odpočinek.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sestřih utkání Brno - TřinecVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek
Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Kometa Brno vs. HC Oceláři Třinec 3:2 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

S Brňany to přitom zhruba uprostřed poslední třetiny nevypadalo vůbec dobře. Oceláři totiž otočili skóre na 2:1 ve svůj prospěch a současně vedl i Litvínov v Olomouci. V té chvíli by do elitní čtveřice pronikli Severočeši. Jenže Kometě se povedlo devět minut před koncem základní hrací doby vyrovnat a její hráči už před prodloužením věděli, že čtvrté místo uhájili. Jejich radost tak propukla naplno.

„To už bylo jasné, že i jeden bodík nám k zajištění čtvrtfinále stačí. Takže jsme dali trochu najevo emoce. Těší nás, že jsme poté zvládli i nastavení. Teď si trochu odpočneme a co nejlíp se připravíme na play off,“ plánoval brněnský útočník Kristián Pospíšil.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Třinec 2:2 (52. Moses)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Hokejistům Komety se sice poslední dobou dařilo, avšak slovenský forvard přesto delší pauzu vítá. „Extraliga je hodně vyrovnaná a předkolo by bylo mimořádně náročné. Místo toho nyní můžeme zapracovat na kondici a načerpat novou energii,“ těší ho.

Pospíšil má radost, jak se Brňané po problémech na začátku tohoto extraligového ročníku, které vyvrcholily odstoupením tehdejšího hlavního kouče Patrika Martince, v průběhu sezony výrazně zvedli.

„Bylo dobře, že ten největší pokles formy nás potkal hned zkraje. Poté jsme se semkli a šli herně výrazně nahoru. Navzdory dalšímu výpadku v prosinci jsme ukázali charakter. A nakonec vstoupíme do vyřazovacích bojů z velmi solidní pozice,“ kvitoval s povděkem.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno-Třinec 3:2 pp (62. Marcinko)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Přestože za hlavní favority na zisk mistrovského titulu jsou považovány především Pardubice a Sparta, ani hokejisté Komety nehodlají hrát v play off druhé housle. „Ukázali jsme v základní části, že na tato dvě mužstva umíme zahrát. Jsem si jistý, že ani jedno z nich na nás nebude chtít narazit,“ usmál se Pospíšil.

Souboj s Dynamem či Pražany by však přišel na řadu až v případném semifinále. Předtím musí Kometa přejít ještě přes čtvrtfinále. „Zda budu sedět u televize a sledovat v předkole naše potenciální soupeře? Minimálně zpočátku rozhodně ne. Chci mít chvilku od hokeje pokoj a pořádně si vyvětrat hlavu. Až se ale budou série chýlit ke konci a začne se rýsovat, s kým se utkáme, tak se s největší pravděpodobností kouknu,“ tvrdil.

Reklama

  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec